Šport > Košarka
5070 ogledov

Dončić bo pomagal domovini: "Za življenja Slovencev gre!"

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić se je še aktivneje vključil v boj s koronavirusom.

Mladi zvezdnik moštva Dallas Mavericks je znova dokazal, da ima srce na pravem mestu! Potem ko je v sodelovanju z lastnikom teksaške franšize Markom Cubanom in soigralcem Dwightom Powellom doniral 500.000 ameriških dolarjev za pomoč zdravstvenemu osebju v Teksasu, se je zdaj odločil, da bo priskočil na pomoč tudi zdravstvenim delavcem in ustanovam v njegovi domovini.

Mark Cuban Junaki Šport Izjemna gesta Dončića, njegovega šefa ter soigralca v borbi proti koronavirusu

Najboljši slovenski košarkar je z obširnim zapisom na družbenih omrežjih nagovoril svoje rojake in rojakinje ter jim obljubil finančno pomoč v boju z novim koronavirusom, zaradi katerega smo priča izrednim razmeram tako po državah stare celine kot tudi drugod po svetu. 

"Živjo, Slovenija. Že večkrat smo dokazali, da Slovenci znamo stopiti skupaj, kot je to potrebno. Ko smo pred meseci ustanovili funkdacijo Uresničimo sanje, si nisem mislil, da jo bomo prvič zares potrebovali tako hitro in da bo pri tem šlo celo za življenja Slovencev. V tem trenutku so tisti, ki jih najbolj potrebujemo, zdravniki, medicinske sestre in ostalo osebje. Vsem, ki v tem trenutku garajo, da bi uresničili želje vseh nas in pozdravili vse, ki so in še bodo okuženi, pa lahko pomagamo mi vsi. Sam sem se odločil, da jim finančno pomagam, to je najmanj, kar lahko v tem trenutku naredim. V imenu svoje fundacije Uresničimo sanje pa prosim in pozivam tudi vse svoje prijatelje, športnike, podjetnike, posameznike, vse, ki v teh težkih trenutkih pač lahko: pomagajte slovenskim bolnišnicam! Vsak po svojih zmožnostih seveda. Aja, pa še to: Ostanite doma!" je zapisal 21-letni slovenski reprezentant in tako znova dokazal, da ima veliko posluha za sočloveka.

Čeprav bi lahko svetovno zdravstveno krizo poskušal prevedriti v anonimnosti, kot to počnejo številni svetovno znani športniki, se je raje odločil, da bo dodal svoj kamenček v mozaik svetovnega in slovenskega boja s COVID-19. Kapo dol!

"Vsem, ki v tem trenutku garajo, da bi uresničili želje vseh nas in pozdravili vse, ki so in še bodo okuženi, pa lahko pomagamo mi vsi. Sam sem se odločil, da jim finančno pomagam, to je najmanj, kar lahko v tem trenutku naredim."

Luka Dončić

Donacije lahko nakažete na račun: 
Uresničimo sanje
TRR: SI56 0310 0100 3527 374

Komentarjev 6
Sorodne novice