Šport > Košarka
64 ogledov

Krka slavila proti četrti ekipi lige

Olimpija, Metalac Žurnal24 main
Krke je v 25. krogu lige Aba premagala Mega Leks s 74:57 (21:7, 42:29, 58:37), Union Olimpija je izgubila z Metalcem z 61:74 (12:14, 24:33, 40:58).

Košarkarji Krke nadaljujejo z dobrimi igrami. Potem ko so prejšnji konec tedna postali pokalni prvaki Slovenije, so v predzadnjem krogu lige Aba zabeležili še svojo najvišjo zmago v tej sezoni regionalnega tekmovanja. Pred domačimi gledalci so premagali četrtouvrščeno ekipo lige Mega Leks s 74:57.

Zmaga Novomeščanov je povsem zaslužena. Že na startu so varovanci trenerja Vladimirja Anzulovića pokazali veliko želje in agresivnosti ter prvi del igre dobili z 21:7. Od tu dalje gostje niso bili več nevarni. V drugi četrtini so se nekajkrat spustili pod mejo desetih točk zaostanka, toda Novomeščani so tokrat pametno in suvereno nadzorovali potek dogodkov.

V svojih vrstah so imeli tudi razpoloženega Luko Lapornika, ki je dosegel 18 točk brez zgrešenega meta. Trojke je metal 4:4, za dve točki pa 1:1. Krka se je z deseto zmago otresla vseh skrbi okoli izpada iz lige Aba, ki jo bo končala naslednji vikend z gostovanjem pri Crveni zvezdi.

Nov poraz zmajev

Košarkarji Uniona Olimpije so doživeli petnajsti poraz v ligi Aba. Na gostovanju v Valjevu pri Metalcu so bili brez možnosti za uspeh; izgubili so s trinajstimi točkami razlike.

Bolj kot poraz bode v oči še ena slaba, nemotivirana predstava ljubljanskih igralcev, ki očitno še niso pozabili nepričakovanega izpada v četrtfinalu slovenskega pokala prejšnji teden. Tako kot proti Zlatorogu so Ljubljančani tudi tokrat igrali brez žara in volje. Zato ne čudi, da je bila tekma odločena že zelo kmalu. Union Olimpija je v prvem polčasu dosegla le 24 točk, gostitelji pa so imeli pred zadnjimi desetimi minutami 18 točk naskoka.

Varovanci Gašperja Potočnika bodo ligo Aba zaključili pred domačo publiko. Naslednjo nedeljo ob 17. uri bodo gostili beograjski Partizan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.