Šport > Košarka
409 ogledov

Nov rekorden dosežek v ligi NBA

Vince Carter Profimedia
Sloviti ameriški košarkar še ne bo prenehal.

Vince Carter se bo, ko bo začel novo sezono v ligi NBA, vpisal v zgodovino. Postal bo namreč prvi igralec z nastopi v 22 sezonah v tem tekmovanju, potem ko je danes podaljšal sodelovanje z ekipo Atlanta Hawks.

Zimzeleni Carter bo tako pri 42 letih poskrbel za nov rekord, saj pred njim še noben igralec ni igral v najmočnejši ligi na svetu toliko sezon. Ko pa bo stopil na parket še na prvi tekmi v koledarskem letu 2020, bo postavil še en mejnik. Postal bo prvi košarkar, ki bo v ligi NBA igral v štirih različnih desetletjih. Januarja 2020 pa bo dopolnil že 43 let.

Z novo pogodbo in igranjem v novi sezoni se bo otresel družbe preostale četverice veteranov, ki so v NBA zdržali 21 let: Roberta Parisha, Kevina Garnetta, Kevina Willisa in Dirka Nowitzkega.

Med še aktivnimi igralci v NBA je Carter na prvem mestu po številu odigranih tekem, zbral jih je 1481. Na skupni lestvici ga to uvršča na peto mesto, ima jih 130 manj kot Parish in 79 manj kot Kareem Abdul-Jabbar na drugem mestu.

vince carter | Avtor: Epa Epa

Carterja je leta 1998 na naboru izbral Toronto, naslednje leto je bil v dresu te ekipe že novinec leta. Med letoma 2000 in 2007 je osemkrat v nizu igral na tekmah zvezd. V karieri ima povprečje 17,2 točke, 4,4 skoka in 3,2 podaje na tekmo. Igral je za Atlanto, Toronto, New Jersey, Orlando, Phoenix, Dallas, Memphis in Sacramento.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.