Šport > Košarka
131 ogledov

Novo ime na seznamu evropskih prvakov

Anadolu Efes Epa
Prvi naslov evropskih prvakov za velikana.

Košarkarji Anadolu Efesa iz Istanbula so novi evropski klubski prvaki. V finalu zaključnega turnirja evrolige v Kölnu so premagali Barcelono s 86:81 (15:22, 39:36, 65:58). Za turški klub je to drugi evropski naslov po zmagi v pokalu Korać v sezoni 1995/96, Barcelona na drugi strani pa ostaja pri dveh osvojenih evroligah v 2003 in 2010.

Anadolu Efes je drugič zaporedoma igral v finalu. Pred dvema letoma - lani se tekmovanje zaradi pandemije novega koronavirusa ni končalo - je izgubil proti CSKA Moskvi, letos pa je zasluženo prišel do naslova.

Na poti do lovorike so na zaključnem turnirju premagali najboljši ekipi rednega dela. Najprej CSKA Moskvo, nato pa z odlično obrambo in učinkovito igro v napadu še zvezdniško katalonsko zasedbo. 

Ključno vlogo za zmago Anadolu Efesa sta odigrala Vasilije Micić, ki je dosegel 22 točk in bil izbran za najkoristnejšega igralca zaključnega turnirja - prav tako je bil MVP rednega dela in končnice, ter Shane Larkin, ki je zbral 21 točk. Oba sta finale končala s statističnim indeksom 28.

Pri Barceloni je Cory Higgins dosegel 23 točk, Kyle Kuric jih je dodal 18, Brandon Davies pa je zbral 17 točk in 11 skokov.

V tekmi za tretje mesto je Armani Milano premagal CSKA Moskvo s 83:73.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.