Šport > Košarka
107 ogledov

Znani udeleženci zaključnega turnirja

Vasilije Micić Profimedia
F4 evrolige CSKA - Efes in Barcelona - Milano.

CSKA Moskva - Anadolu Efes ter Barcelona - Armani Milano sta polfinalna para zaključnega turnirja evrolige, ki bo na sporedu konec maja v Kölnu. Medtem ko so si Rusi nastop zagotovili že prejšnji teden po treh zmagah proti Fenerbahčeju, je na preostalih treh dvoboj odločitev padla šele po petih tekmah.

Vsi trije zmagovalci so upravičili prednost domače dvorane; Anadolu Efes je premagal Real Madrid z 88:83, Armani Milano je bil boljši od Bayerna Münchna z 92:89, Barcelona pa je ugnala Zenit iz Sankt Peterburga z 79:53.

Slovenija tako ne bo imela svojega predstavnika v Kölnu. Žan Mark Šiško je v Milanu igral dobrih 16 minut in v statistiko vpisal tri točke ter dve podaji. Odlično partijo v dresu Armanija je sicer prikazal Shavon Shields, ki je zbral 34 točk (met 5:6 za tri točke) in statistični indeks 41.

Anadolu Efes je do zmage prišel s trojko Hrvata Krunoslava Simona v zadnji minuti, ki je dokončno strl odpor Madrida. Chris Singleton je bil s 26 točkami prvi strelec Anadoluja, Nicolas Laprovittola pa Reala (17).

Barcelona je Zenit pustila na 53 točkah in zgolj en igralec gostov je prišel do dvomestne številke doseženih točk. Alex Poythress jih je zbral enajst. Pri domačih je Cory Higgins dosegel 15 točk, Nick Calathes 12, po enajst pa sta jih prispevala Kyle Kuric in Brandon Davies.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice