Šport > Košarka
314 ogledov

Tako se je po 20 letih v evroligo vrnil Pau Gasol

Pau Gasol Profimedia
Pau Gasol se je po 25 mesecih vrnil na košarkarski parket.

Eden najboljših evropskih košarkarjev vseh časov Pau Gasol se je po 25 mesecih neigranja vrnil na igrišče. V zadnjem krogu rednega dela evrolige je nastopil kot nova okrepitev Barcelone, ki je kljub porazu proti Bayern Münchnu (72:82) osvojila prvo mesto po štiriintridesetih odigranih tekmah. Gasol, ki ni igral od marca 2019, ko si je zlomil kost v levem stopalu, je na parketu prebil trinajst minut in dosegel devet točk ter ujel štiri odbite žoge.

Starejši od bratov Gasol (40 let) je s špansko reprezentanco osvojil enajst medalj na velikih tekmovanjih. Med drugim je bil svetovni prvak leta 2006, trikrat evropski prvak in dvakrat olimpijski podprvak. V ligi NBA je osvojil dva prstana za prvaka z LA Lakers (2009, 2010).

Barcelona (Slovenec Žan Mark Šiško je v dresu Bayerna v 23 minutah zbral 5 točk, 5 skokov in 6 podaj) je redni del končala na prvem mestu z izkupičkom 24-10. V četrtfinalu, ki se bo začel 20. aprila, se bo na tri zmage pomerila z osmouvrščeno ekipo, ki bo znana v ponedeljek po zaostali tekmi Zenita iz Sankt Peterburga in Panathinaikosa.

Zenit Sankt Peterburg je z zmago proti Maccabiju (86:69) ostal v igri za končnico in ima usodo v svojih rokah. Če bo v ponedeljek doma premagal Panathinaikos, se bo med najboljšimi osmimi pridružil Barceloni, Bayernu, Real Madridu, CSKA Moskvi, Anadolu Efesu, Armani Milanu in Fenerbahčeju.

Pau Gasol | Avtor: Profimedia Profimedia

V primeru poraza bi zadnje, osmo mesto za četrtfinale zasedla Valencia, katere prvi strelec v evroligi je Klemen Prepelič s povprečjem 12,1 točko na tekmo.

Pari četrtfinala so Barcelona - Zenit/Valencia, CSKA Moskva - Fenerbahče, Anadolu Efes - Real Madrid in Armani Milano - Bayern München.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice