Šport > Košarka
1410 ogledov

Veliki zvezdnik po dveh letih premora nadaljuje kariero

goran dragić pau gasol Instagram
Pau Gasol se po dveh letih premora vrača na košarkarska igrišča.

Eden najboljših španskih košarkarjev vseh časov Pau Gasol bo do konca sezone član FC Barcelone. Z zvezdniško zasedbo je podpisal simbolično pogodbo za 70.000 evrov, to pa je storil samo zato, da bi lahko zaigral na olimpijskih igrah v Tokiu, poroča časnik El Mundo Deportivo.

Štiridesetletni Gasol se v Barcelono vrača po dvajsetih letih - tam je namreč začel kariero pred odhodom v ligo NBA, s košarkarskih igrišč pa je bil odsoten skoraj dve leti. Marca 2019 je odigral zadnjo tekmo v dresu Milwaukee Bucks. Tedaj je staknil poškodbo stopala na levi nogi, ki ga je sicer mučila že dlje časa.

Pau Gasol se je že spogledoval s koncem kariere, a ko so bile lani olimpijske igre zaradi koronske pandemije prestavljene za eno leto, se je vrnil v akcijo. Zadnje mesece je vadil po posebnem oziroma zasebnem programu, pogodbo z zasedbo Šarunasa Jasikevičiusa pa mora podpisati do 18. ure 24. februarja, ko se izteče rok evrolige za prijavo novih članov.

pau gasol | Avtor: EPA EPA

Starejši od bratov Gasol je s špansko reprezentanco osvojil enajst medalj na velikih tekmovanjih. Med drugim je bil svetovni prvak 2006, trikrat evropski prvak in dvakrat olimpijski podprvak. V ligi NBA je osvojil dva prstana za prvaka z LA Lakers (2009, 2010).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice