Šport > Košarka
1000 ogledov

Gasol zamenjal klub, želi se boriti za naslov

pau gasol Epa
Španski košarkarski zvezdnik Pau Gasol se želi boriti za lovoriko.

Španec Pau Gasol, eden najboljših evropskih košarkarjev vseh časov, je v dogovoru s klubom prekinil pogodbo s San Antoniom, po zapisih običajno zelo dobro poučenega novinarja ESPN Adriana Wojnarowskija pa se bo zdaj potegoval še za svoj tretji šampionski prstan.

Osemintridesetletnik je prva dva osvojil z Los Angles Lakers (2009 in 2010), leta 2016 pa je prestopil San Antonio Spurs. V tej sezoni mu je Gregg Popovich namenjal povprečno 12 minut na tekmo, odigral pa je le 27 dvobojev. Pri Ostrogah ga ne potrebujejo, zato mu niso želeli preprečiti še enega naskoka na vrhi NBA lige.

Španski zvezdnik se bo namreč preselil k moštvu Milwaukee Bucks, ki je trenutno najboljša ekipa lige. Gasol tudi pri zanj novi zasedbi ne bo imel ključne vloge, a bi lahko mladi in poletni ekipi na čelu z Giannisom Antetokounmpom prinesel prepotrebne izkušnje. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice