Šport > Košarka
1838 ogledov

Dragić kot prerojen navdušuje v novi vlogi

goran dragić
Goran Dragić bi lahko postal najboljši šesti igralec svojega moštva.

Slovenski košarkarski zvezdnik bo pomembno orožje trenerja Erika Spoelstre v lovu njegovega moštva na uvrstitev v končnico lige NBA. Goran Dragić se je nedavno vrnil na parket po dvomesečni odsotnosti zaradi operacije kolena.

Potem ko se je na prvih dveh tekmah še nekoliko lovil, je na zadnjih dveh že "bruhal ogenj". Najprej je zablestel z odlično predstavo proti branilcem naslova Golden State Warriors, katerim je v samo dobrih 20 minutah nasul kar 27 točk, temu je dodal še tri skoke in podajo. V drugi četrtini je dosegel kar 20 točk, kar je njegov najboljši izkupiček sezone, skupno pa je zadel sedem od 11 metov iz igre (64%) in vseh devet prostih metov.

"On je naš All-Star. Če imaš v ekipi takšen talent, se stvari hitro spremenijo. Fizično ni bil pravi od začetka sezone. Pred poškodbo je odigral samo 14 tekem in ni izgledal povsem zdrav. Njegova vrnitev je velika zmaga za našo franšizo, ne glede na to, ali bo spet ujel nivo, ki mu je prinesel nastop na All-Star tekmi. Ogromno prispeva k našemu moštvu," je po tekmi z Bojevniki dejal Spoelstra.

Goran Dragić Video Šport Slovenski večer v NBA s 53 doseženimi točkami

Dragić na začetku letošnje sezone res ni deloval najbolj prepričljivo, kar je bilo presenetljivo, saj je imel po reprezentančnem slovesu precej razbremenjen urnik. Zdaj se očitno vrača v pravo formo.

Ker v Miamiju ne želijo prehitevati dogodkov in tvegati nove poškodbe - Gogija naj bi namreč pestile še bolečine stegenske mišice, zato je pod vprašanjem njegova udeležba na tekmi z Brooklyn Nets - bo imel do nadaljnjega vlogo rezervista, prvi organizator igre pa ostaja Justise Winslow. 

Po tekmi z Bojevniki je 32-letni MVP zadnjega evropskega prvenstva blestel še na srečanju s Houston Rockets. Na parketu je preživel slabih 25 minut ter zbral 21 točk, pet skokov in pet podaj. Imel je 42-odstoten met igre (5/12), znova pa je bil nezgrešljiv izza črte za proste mete (8/8).

Goran Dragić NBA Šport Gogi zelo dober, Harden še nekaj stopničk višje

V samo dveh tekmah je dosegel 48 točk v samo 45 minutah, zadel pa je kar 17 zaporednih prostih metov. "Očka se je vrnil," mu je tviterju čestital Edo Murić. "Hvala, sine," mu je odvrnil Dragić.

Vročica (27-34) je trenutno na desetem mestu vzhodne konference in ima dve zmagi manj od osmouvrščenih Charlotte Hornets (29-33).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.