Šport > Košarka
1148 ogledov

Luka Dončić danes praznuje, v analih ob boku LeBrona

Luka Dončić
Slovenski zvezdnik je z odlično predstavo svojo ekipo popeljal do zmage na predvečer svojega rojstnega dne.

Luka Dončić prav danes praznuje svoj 20. rojstni dan. V noči na četrtek je Ljubljančan proti Indiana Pacers dosegel 26 točk, deset skokov in sedem podaj ter dal levji delež k zmagi (110:101).

Goran Dragić Video Šport Slovenski večer v NBA s 53 doseženimi točkami

Dončić je kot najstnik v ligi NBA dosegel 1194 točk oziroma v povprečju 20,9 na tekmo, 415 skokov (7,3 v povprečju) in 324 asistenc (5,4 v povprečju). Edini igralec v najmočnejši ligi na svetu s takšnimi številkami pred 20 letom je LeBron James.

Mladi Slovenec je kot najstnik zabeležil štiri trojne dvojčke, s čimer je daleč najuspešnejši v zgodovini lige. Noben drug najstnik v NBA namreč ni dosegel več kot enega trojnega dvojčka.

"Vsako tekmo igram na isti način. Ne razmišljam o drugih tekmah, preveč jih je," je bil po slavju nad Indiano kratek Dončić, na vprašanje, kako bo praznoval rojstni dan, pa je odgovoril: "Šel bom nekaj pojest s prijatelji in družino. Nič posebnega."

luka dončić Izjava leta Šport "Luka misli, da lahko poda skozi nasprotnikovo zadnjico."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice