Šport > Košarka
5080 ogledov

"Luko vsi primerjajo s Hardnom, a jaz vidim še nekoga."

luka dončić Print Screen
Zvezdnik Dallasa je spregovoril o Luki Dončiću in razkril, zakaj se ne poslužuje slovitega preigravanja po vzoru njegovega očeta.

Tim Hardaway Jr. je bil eden izmed štirih košarkarjev (Trey Burke, Courtney Lee, Kristaps Porzingis, Hardaway Jr.), ki so ob koncu januarja okrepili Dallas Maverics in se v Teksasu pridružil Luki Dončiću.

Hardaway Jr., sin nekdanjega zvezdnika lige NBA Tima Hardwaya, ki je od leta 1989 do 2003 branil barve Golden State Warriors, Miami Heat, Dallas Mavericks, Denver Nuggets in Indiane Pacers, je prvi točki v dresu Dallasa dosegel prav po podaji slovenskega čudeženega dečka.

Hardaway Jr. je pred dnevi gostoval v radijski oddaji Ben and Skin Show, kjer je spregovoril o Dončiću in stalnih primerjavah z drugimi košarkarskimi zvezdniki.

Nekateri denimo v Luki vidijo LeBrona Jamesa, drugi Larryja Birda. Strokovnjaki so že vlekli vzporednice med Dončićem in Dirkom Nowitzkim, Jamesom Hardnom in celo Jasonom Kiddom, Hardaway pa je temu seznamu dodal še eno ime.

"Vsi ga želijo primerjati z Jamesom Hardnom zaradi meta s korakom nazaj, vendar jaz v njem vidim Brandona Roya," je trikratnega udeleženca All-Star tekme iz naftalina potegnil branilec Dallasa. "

"Roy je dosegal pomembne koše, znal je zadeti trojko. Imel je podoben tempo igre kot Luka, kljub višini je lahko igral na položaju organizatorja igre. Veliko ljudi je povsem pozabilo na Brandona Roya. Luka je mešanica Hardna in Roya," je prepričan Hardaway.

Njegov oče je v NBA slovel kot košarkar z izjemnimi sposobnostmi preigravanja. Veščina, ki se je Hardway Jr. redko poslužuje. "Tako je igral, ker je bil v mladosti precej manjši od ostalih (Hardaway v višino meri 183 cm, op. a.). Zato se je naučil preigravati. Jaz sem drugačen tip košarkarja. Višji sem od njega (Hardaway Jr. je visok 198 cm, op. a.), zato ne potrebujem toliko prostora za met. Lahko se dvignem nad igralca. Občasno bom tudi preigraval, vendar ne tako pogosto. Tudi to še pride," je obljubil 26-letnik.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice