Šport > Košarka
4800 ogledov

Trener zavrnil vprašanja o Dončiću

luka dončić Instagram
V Dallasu ne želijo razkriti, kje, kdaj in kako se je poškodoval Luka Dončić.

Dallas Mavericks so morali ob odsotnosti poškodovanega prvega zvezdnika Luke Dončića priznati premoč Denver Nuggets. Tekma v American Airlines Centru se je končala z izidom 114:104 v korist gostujoče ekipe.

Slovenski košarkar si je zaradi poškodbe desnega gležnja srečanje ogledal s klopi.

Dallas je 24 tekem pred koncem rednega dela pri 26 zmaahg in 32 porazih, kar ga uvršča na 12. mesto zahodne konference. Po tretjem porazu v nizu je končnica bolj teorija kot realnost, vendar preostanek tekem nikakor ne bo brezpredmeten, še posebej za Luko Dončića.

Novinarje so po tekmi najbolj zanimale podrobnosti o stanju novinca, vendar je bil trener Rick Carlisle zelo redkobeseden. Poudaril je, da poškodba ni resna in da bi se Luka lahko soigralcem pridružil že na gostovanjih v Salt Lake Cityju in Los Angelesu.

O njegovi fizični pripravljenosti bodo presojali iz dneva v dan.

Carlisle je zavrnil nadaljnja vprašanja o poškodbi, prav tako ni želel razkriti, kje, kdaj in kako je do nje prišlo. Dodal je samo še to, da je Dončić v četrtek treniral z ekipo.

"Glede na njegovo sezono in zanimanje, ki ga je ustvaril, so se povečala tudi pričakovanja," je o vplivu mladega zvezdnika dejal Carlisle.

Na vprašanje, kakšna so njegova pričakovanja za Dončića na preostalih tekmah letošnje sezone, pa je odvrnil: "Usmerjeni moramo biti k razvoju celotnega moštva. Dosegal bo koše. Statistično bo zelo dober, a pomen teh tekem je mnogo večji. Postal bo vodja naše franšize, skupaj s Kristapsom Porzingisom," je povedal Carlisle.

Luka Dončić (20,7 točk, 7,2 sk., 5,6 pod.) je eden izmed sedmih igralcev in edini novinec v ligi NBA, ki v povprečju dosega vsaj 20 točk, sedem skokov in pet podaj. Prav tako je edini košarkar, ki ob tej statistiki ni dobil priložnosti na All-Star tekmi.

Dončić bo moral v prihodnosti nase prevzeti levji delež odgovornosti. "O tem sva se veliko pogovarjala. Pripraviti ga želim na vlogo vodje. Razumeti bo moral izzive, ki jih prinašajo različne vloge. To je velik zalogaj za 19-letnega profesionalca. Dokazal je, da je tega sposoben," je sklenil trener.

rick carlisle | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
  • oktipus 10:40 23.februar 2019.

    Ma to je prikrito tankanje.... vsi se zavedamo, da je končnica letos praktično nedosegljiva.

Sorodne novice