Šport > Košarka
234 ogledov

Kratkohlačniki priskočili na pomoč Dragićevi vročici

new york knicks denis smith jr. Epa
Sezona lige NBA se počasi preveša v del, ki bo odločal o udeležencih letošnje končnice.

New Yorks Knicks, najslabša ekipa vzhodne konference, je v boju za končnico severnoameriške košarkarske lige NBA pomagala Miami Heat Gorana Dragića, ki se z Orlandom in Charlottom še bori za končnico. Kratkohlačniki so namreč v domači dvorani s 108:103 premagali Orlando Magic, ki se bori za končnico, v kateri ni zaigral vse od sezone 2011/12.

V slovitem Madison Square Gardnu so bili ključni za zmago New Yorkovi rezervisti, ki so zrežirali preobrat in premagali Orlandove igralce s klopi kar s 75:7. Blestela sta zlasti Emmanuel Mudiay, ki je končal pri 19 točkah, in Mitchell Robinson, ki je zbral 17 točk, 14 skokov, šest blokad in tri ukradene žoge.

To je bila še druga zaporedna zmaga kratkohlačnikov v Madison Square Gardnu, potem ko so pred tem v domači dvorani izgubili kar 18 tekem v nizu. Skupno pa so zmagali na treh od zadnjih štirih tekem.

Najboljša strelca ekipe s Floride, ki je imela ob vstopu v zadnjo četrtino še velikansko prednost (90:78), sta bila Nikola Vučević in Aaron Gordon, ki sta vsak dosegla po 26 točk.

Toronto Raptors v vzhodni konferenci nekako držijo korak z vodilnimi Milwaukee Bucks; tokrat so s 118:95 premagali Boston Celtics. Izkazala sta se kamerunski as Pascal Siakam, ki je dosegel 25 točk, Kawhi Leonard pa jih je k zmagi, s katero zdaj le še dve tekmi zaostajajo za Bucks, dodal 21.

Za Kelte je bil to še tretji zaporedni poraz, potem ko so gostitelji zaustavili njihovega prvega zvezdnika Kyrieja Irvinga pri le sedmih točkah. Prvi strelec gostov je bil Marcus Morris s 17 točkami.

Košarkarji Bostona so ta čas na petem mestu vzhoda s 37 zmagami in 24 porazi.

Liga NBA, izidi:

New York Knicks - Orlando Magic 108:103
Toronto Raptors - Boston Celtics 118:95
Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder 121:112

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice