Šport > Košarka
9983 ogledov

Dragiću preti črn scenarij

goran dragić
Ob vrnitvi Gorana Dragića so se v njegovem moštvu Miami Heat znašli pred veliko dilemo.

Izkušeni Goran Dragić se je v tem tednu vrnil na trening po večmesečni odsotnosti zaradi decembrske operacije kolena. V času bolniškega dopusta ga je na položaju prvega oganizatorja igre uspešno nadomestil Justise Winslow.

Ob tem se seveda poraja vprašanje, kakšno vlogo bo ob vrnitvi v ekipo zavzel slovenski košarkar? O možnosti črnega scenarija smo pisali že ob koncu lanskega leta, ko je Winslow, primarno krilni košarkar, prvič javno dejal, da se vidi v vlogi organizatorja igre ter s tem dal jasno vedeti, da ga zanima Dragićeva vloga.

Goran Dragić Namestnik Šport Dragiću preti nevarnost, soigralec že stegnil lovke

Winslow je na položaju prvega organizatorja igre odigral 26 tekem in v povprečju prispeval 14,2 točke (24. mesto med vsemi organizatorji igre v ligi), 5,8 skoka (četrto mesto) in 4,8 podaje (21. mesto).

Dragić je v 14. odigranih tekmah dosegal 15,3 točke (21. mesto), 4,9 podaje (20. mesto) in 3,1 skoka (26. mesto).

goran dragić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Slovenec se je soigralcem že pridružil na treningu, vendar doslej še ni dobil priložnosti na tekmi. Dvaindvajsetletni Winslow se veseli vrnitve izkušenega veterana, vendar ob tem ne skriva svojih ambicij. "Vesel sem, da se Goran vrača. Od njega se lahko marsikaj naučim. Rad igram z njim. Všeč sta mi njegova strast in borbenost," je povedal Winslow in dodal: "Rad bi igral v začetni peterki. To je moja želja, a odločali bodo trenerji. Sprejel bom vlogo, ki mi jo bodo dodelili."

Marsikateri košarkar Dragićevega kalibra, ne nazadnje gre za najboljše igralca zadnjega evropskega prvenstva z desetletnimi izkušnjami v ligi NBA, bi se čutil upravičenega do položaja, ki ga je imel pred poškodbo, a v tem primeru temu ni tako.

Dragić se je pripravljen celo odpovedati položaju prvega organizatorja igra. "Če bo Justise vodil žogo, lahko igram brez nje. Lahko se izmenjujeva. Zmage so najbolj pomembne. Veliko igralcev lahko igra na istem položaju. Trener bo odločil. Na tem položaju sem igral tako v Phoenixu kot tukaj. Lahko igram tudi drugje," je povedal.

Trener Spoelstra je novinarjem zaupal, da Dragić še ni pripravljen na polno obremenitev, a se bo to kmalu spremenilo. "Na treningu sem videl marsikaj, kar lahko pomaga našemu moštvu. Pogovarjamo se o All-Star veteranu, ki je zelo zanesljiv. To potrebujemo," je dejal Spoelstra.

Na vprašanje, ali bo podoba začetne peterke odvisna od Dragićevega počutja ali trenutne forme obeh košarkarjev, pa ni imel konkretnega odgovora. "Morda ja, morda pa tudi ne," je odvrnil.

Kombinacija Dragić/Winslow je seveda možna, vendar bi se situacija lahko zapletla, kot se je to zgodilo v Phoenixu, kjer so bile istočasno na parketu tri enke (Dragić, Eric Bledsoe in Isaiah Thomas)Če sistem ne prinaša zmag, se lahko nekdo hitro znajde na klopi za rezervne igralce.

"S tremi organizatorji igre je le drugače kot z dvema," pa za zdaj miri Gogi.

erik spoelstra | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice