Šport > Košarka
6953 ogledov

Dragiću preti nevarnost, soigralec že stegnil lovke

Goran Dragić Reševalni pas/Twitter
Trener Miami Heat Erik Spoelstra je potrdil dolgoročno zamenjavo za poškodovanega Gorana Dragića.

Slovenski organizator igre bo zaradi operacije desnega kolena odsoten približno dva meseca, vročica pa je s tem ostala brez pravega organizatorja igre. Dolžnost so si ob Dragićevi odsotnosti razdelili James Johnson, Dwayne Wade, Justise Winslow in Josh Richardson.

Ugibanja o tem, kdo bo zasedel Dragićevo mesto v začetni peterki, so se vlekla več dni, zdaj pa je trener Erik Spoelstra končno razjasnil vse dvome. "Winslow je naš prvi organizator igre. To je velika odgovornost. Rad ima takšne izzive," je povedal Spoelstra.

Odločitev ni tako presenetljiva, saj je bil Winslow že nekaj tednov primarna zamenjava za poškodovanega Dragića, nekoliko bolj pa preseneča, da ga trener vidi kot dolgoročno rešitev problema. Winslow je namreč krilni košarkar, ki pa se je v teh kriznih časih uspešno prelevil v organizatorja igre.

Dvaindvajsetletni Američan, ki igra svojo četrto sezono v ligi NBA, je željan dokazovanja in bo ponujeno priložnost poskušal čim bolje unovčiti. Ob tem ne skriva, da ga zanima Dragićev položaj. "Ne vem, kakšna je moja prihodnost. Če se bom še naprej razvijal in izboljševal, potem se vidim kot prvega organizatorja igre v NBA ekipi. Imam potreben IQ, intelekt in vodstvene sposobnosti," je pred dvema tednoma zaupal novinarjem Miami Heralda.

Spoelstra je v preteklosti že eksperimentrial z Winslowom na položaju enke, v zadnjih tednih pa je uspel svoje formacije povezati v zares kohezivno enoto, kar je imelo za posledico niz petih zaporednih zmag moštva s Floride.

Vročica ima trenutno 50-odsototni izkupiček (16-16) in je na sedmem mestu vzhodne konference.

justise winslow | Avtor: Epa Epa

Winslow je doslej s pridom izkoristil povišano minutažo, kar se odraža tudi v številkah. Na zadnjih desetih tekmah je prispeval 14,2 točke, 5,3 skoka in 4,2 podaje ter Miamiju pomagal do sedmih zmag. 

Košarkarski strokovnjaki so si sicer enotni, da bo Dragić ob vrnitvi spet zasedel položaj prvega organizatorja igre, vendar bi se lahko hitro znašel v vlogi rezervista, če bo Winslow upravičil zaupanje in osvojil srca navijačev.

Miami je dobil sedem od zadnjih desetih tekem (7-3).

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice