Šport > Košarka
169 ogledov

Dragić trenira z ekipo, na tekmah še greje klop

goran dragić Reševalni pas/Twitter
Slovenski košarkarski zvezdnik bo kmalu pripravljen za vrnitev na parket.

Ekipa Philadelphia 76ers je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma premagala Miami Heat s 106:102. Za poražene goste slovenski zvezdnik Goran Dragić še vedno ne igra. Po decembrski poškodbi in operaciji desnega kolena je v noči na četrtek že treniral z ekipo, vendar ga znova ni bilo v postavi za tekmo.

Na njej je ključno vlogo za zmago odigral Srb Boban Marjanović, ki je nadomestil odsotnost poškodovanega centra in udeleženca tekme vseh zvezd Joela Embiida. Dosegel je 19 točk in 12 skokov ter v zadnji minuti in pol zadel tudi ključne tri proste mete. Tobias Harris je 12 od svojih 23 točk zabeležil v zadnji četrtini. V vrstah Miamija sta bila najbolj učinkovita Dwyane Wade (19) in Dion Waiters (18).

Prvaki iz Oaklanda, sicer vodilni v zahodni konferenci, so v razburljivem kalifornijskem obračunu premagali Sacramento s 125:123 in mu prizadejali četrti poraz v tej sezoni na medsebojnih tekmah. Najbolj učinkovit igralec dvoboja je bil prvi zvezdnik domače ekipe Stephen Curry, ki je dosegel 36 točk in zadel 10 metov za tri točke, sijajno predstavo pa je prikazal tudi Kevin Durant, ki je tekmo končal z 28 točkami in devetimi skoki, vknjižil pa je sedem blokad, kar je njegov rekord od obroči NBA. Pri kraljih je bil najbolj učinkovit Marvin Bagley III z 28 točkami in 14 skoki.

Izjemno napeta tekma je bila tudi v Milwaukeeju, kjer je domača zasedba in vodilna v vzhodni konferenci ukanila Boston z 98:97. Prvi mož dvoboja je bil sijajni Grk Giannis Antetokounmpo, ki je 12 od skupno 30 točk dosegel v zadnji četrtini ter pobral 13 žog pod obema obročema, odločilno trojko za vodstvo z 98:95 pa je po zadetem metu za tri točke prispeval Khris Middleton. Kelti so po točkah Kyrieja Irwinga znižali na 97:98 in imeli celo priložnost za zmago, a Irwing, z 22 točkami najbolj učinkoviti igralec svoje ekipe, ni zadel. V gostujoči zasedbi je Al Horford prispeval 21 točk in 17 skokov, kar je njegov rekord v ligi NBA.

Obračun v Staples Centru med Los Angelesom in Houstonom se je končal z zmago kalifornijske zasedbe s 111:106. Gostitelji so v tretji četrtini že zaostajali za 19 točk, a nato zaigrali sijajno ter ukanili tekmece iz Teksasa. Pri jezernikih sta bila najbolj učinkovita LeBron James z 29 in Brandon Ingram s 27 točkami, pri raketah pa je Jamesa Hardna le ena asistenca ločila do trojnega dvojčka. Na koncu je zbral 30 točk, 10 skokov in devet asistenc ter 32. tekmo v nizu končal z več kot 30 točkami.

V tej sezoni zelo povprečni Cleveland je ukanil Phoenix s 111:98. Zasedba iz Arizone, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov, je doživela že 16. poraz v nizu, kar je najbolj negativen tovrstni rekord v zgodovini te ekipe, ki je nazadnje slavila 12. januarja proti Denverju. Pri konjenikih sta bila strelsko najbolj razpoložena Cedi Osman z 19 točkami in Kevin Love s 16 točkami in 11 skoki, pri Phoenixu pa sta Devin Booker dosegla 30, Kelly Oubre Jr. pa 23 točk. Phoenix je trenutno najslabša ekipa v rednem delu, na dosedanjih tekmah je dosegla enajst zmag in doživela 49 porazov.

Portland je zanesljivo slavil v Brooklynu s 113:99, največ zaslug za zmagi si lastita Jusuf Nurkić s 27 točkami in 12 skoki ter Enes Kanter z 18 točkami in in devetimi skoki.

Luka Dončić bo po premoru, ko je igral v ekipi novincev na tekmi all star, znova za Dallas Mavericks igral v noči na soboto, ko bo s soigralci gostil Denver Nuggets.

Liga NBA, izidi:

Cleveland Cavaliers - Phoenix Suns 111:98
Philadelphia 76ers - Miami Heat 106:102
(Goran Dragić ni igral za Miami)
Brooklyn Nets - Portland Trail Blazers 99:113
Milwaukee Bucks - Boston Celtics 98:97
Golden State Warriors - Sacramento Kings 125:123
Los Angeles Lakers - Houston Rockets 111:106

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice