Šport > Košarka
7930 ogledov

"Luka misli, da lahko poda skozi nasprotnikovo zadnjico."

luka dončić
Četrti trojni dvojček Luke Dončića je imel črno piko.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je v noči na torek znova zablestel na tekmi z Los Angeles Clippers. Ob vrnitvi na parket po poškodbi gležnja je dosegel trojni dvojček (28 točk, 10 skokov, 10 podaj), vendar ni mogel preprečiti petega zaporednega poraza moštva, katerega možnosti za preboj v končnico se vse bolj odmikajo od realnosti in selijo na polje teorije.

Luka Dončić Ob vrnitvi Šport Luka poskrbel za izenačitev Dallasovega rekorda

Dončić je ob izenačitvi rekorda, postal je namreč prvič novinec Dallas Mavericks po Jasonu Kiddu s štirimi trojnimi dvojčki, blestel tudi izven igrišča, ko je svoje copate podaril bolnemu navijaču ob robu igrišča ter s srčno potezo znova požel val odobravanja.

Luka Dončić Narisal nasmeh Šport Čudovita poteza Dončića po tekmi

Edina črna pika večera je bilo število izgubljenih žog. Dončić jih je namreč oddal kar devet, kar je po tekmi z barvitim citatom pospremil trener Dallasa Rick Carlisle.

"Nekatere žoge so bile posledica dobre obrambe Clippersov, nekatere pa posledica njegovih napak. Luka je na vsaki tekmi tarča podvajanja in takšni košarkarji običajno izgubijo več žog," je povedal Carlisle.

"Zato gledamo in študiramo posnetke. Luko moramo naučiti, kako odigrati na bolj preprost način. Včasih je to težko, ker ima Luka občutek, da lahko žogo spravi skozi šivankino uho, jo vrže skozi nosnici nasprotnega igralca in jo skozi njegovo zadnjico spravi do soigralca. V tej ligi tega ne moreš početi dosledno. Tukaj pride do izraza učni proces," je pristavil trener.

Dončić je bil samo eno izgubljeno žogo oddaljen od dvomestnega števila v štirih statističnih kategorijah.

Luka Dončić V družbi šampiona Šport Nepremagljivi športni velikan: "Luka se bori kot jaz"
 
Komentarjev 2
  • Avatar Ingamanti
    Ingamanti 00:12 28.februar 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

  • Laznivi 23:47 27.februar 2019.

    Z tem Lukom ze hudo najedate potrpljenje bralcev....navelican sem nenehnih preskokov na strani