Šport > Košarka
77 ogledov

Prepelič z Valencio slavil v St. Peterburgu

klemen prepelič Epa
V evroligaški konkurenci so bile na sporedu tekme 26. kroga.

Košarkarji Valencie so v tekmi 26. kroga evrolige v gosteh v St. Peterburgu premagali Zenit visoko z 91:62. Slovenski košarkar Klemen Prepelič je za špansko ekipo v 16 minutah in pol na igrišču dosegel osem točk, dodal pa še en skok. Bayern München Žana Marka Šiška pa je premagal Maccabi z 72:70.

Najbolj razpoložen pri Valencii, ki je dosegla 14. zmago v sezoni, je bil Bojan Dubljević z 19 točkami. Temelje za uspeh proti peti ekipi lestvice so košarkarji Valencie postavili v drugi polovici tekme, ki so ga dobili s 47:21, domači so v tretji četrtini zmogli le devet točk.

Bayern München, za katerega je Šiško odigral 11 minut, med strelce se ob enem zgrešenem poskusu za tri točke ni vpisal, je pa prispeval skok in pet podaj, je premagal Maccabi Tel Aviv z 72:70 in se obdržal tik pod vrhom lestvice.

V petek se bo krog končal še s tekmami med istanbulskima kluboma Fenerbahče in Anadolu Efes, dvobojem Baskonie Vitorie Zorana Dragića s Crveno zvezdo ter tekmama Alba Berlin - Panathinaikos Atene in Barcelona - Asvel Villeurbanne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.