Šport > Košarka
123 ogledov

Za Prepeliča se ni izšlo, le en slovenski igralec v četrtfinalu

Klemen Prepelič Profimedia
Prepelič z Valencio brez četrtfinala košarkarske evrolige.

Po zaostali tekmi 6. kroga je znan še zadnji udeleženec četrtfinala košarkarske evrolige. Mesto v izločilnih bojih so si priborili košarkarji Zenita iz Sankt Peterburga, ki so doma s 112:83 premagali Panathinaikos iz Aten. Brez napredovanja v drugi del je tako ostala španska Valencia s Klemnom Prepeličem.

Klemen Prepelič Evroliga Šport Rekorden večer za Prepeliča

 

V primeru poraza Zenita bi namreč zadnje, osmo mesto za četrtfinale zasedla Valencia, katere prvi strelec v evroligi je Prepelič s povprečjem 12,1 točko na tekmo. A ruska zasedba takšnega scenarija ni dovolila ter je visoko premagala moštvo iz Aten.

Zenit se je med najboljšimi osmimi tako pridružil vodilni Barceloni, CSKA Moskvi, Anadolu Efesu, Armani Milanu, Bayernu, Real Madridu in Fenerbahčeju.

Pari četrtfinala so Barcelona - Zenit, CSKA Moskva - Fenerbahče, Anadolu Efes - Real Madrid in Armani Milano - Bayern München.

Pau Gasol Legenda Šport Tako se je po 20 letih v evroligo vrnil Pau Gasol

Od slovenskih predstavnikov bo v končnici zaigral Žan Mark Šiško v dresu Bayerna. Na trenerski klopi Fenerbahčeja pa sta nekdanja slovenska selektorja Igor Kokoškov in Rado Trifunović.

Žan Mark Šiško | Avtor: Profimedia Profimedia

V zasedbi Reala je nekdanji slovenski reprezentant Anthony Randolph, ki pa zaradi okrevanja po poškodbi ne bo igral za Real.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.