Šport > Košarka
21 ogledov

Nowitzki bo klub poiskal po EP

Dirk Nowitzki EPA
Dirk Nowitzki si bo začasni klub poiskal po evropskem prvenstvu. Sam je sicer mnenja, da lockout v ligi NBA ne bo trajal dolgo. Direktor združenja igralcev meni povsem drugače. Odpade lahko celotna sezona. Dirk brez košarke eno leto ne bi zdržal.

Dirk Nowitzki, MVP zadnjega finala lige NBA, bo šele po koncu evropskega prvenstva (EP) sprejel odločitev, kje igrati v sezoni 2011/12, če bo začetek sezone najmočnejše lige na svetu zaradi lockouta res prestavljen. Ima ponudbe s Kitajske (tamkajšnji klubi imajo veliko več denarja za zvezde iz NBA kot evropski), snubijo ga tudi evropski klubi, a brez konkretnih ponudb (še posebej Bayern).


"Odigral bom EP in nato videl, ali bo še lockout. Do takrat pa ne bom iskal nobenega kluba,"
je v Berlinu, kjer s svojim dolgoletnim trenerjem Holgerjem Geschwindnerjem trenira za EP v Litvi, dejal član kluba Dallas Mavericks. Vsekakor pa Dirk v novi sezoni bo igral. "Večkrat sem že rekel, da sem prestar, da bi presedel celo leto. Mislim pa, da lockout ne bo dolg. Če pa bo, bom našel drug klub," je dodal 33-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.