Šport > Košarka
31 ogledov

Nowitzki in Kaman v Litvi za Nemčijo

Dirk Nowitzki EPA
Zaradi lockouta v ligi NBA je bilo nekaj nejasnosti o zavarovalnini, a nemška košarkarska zveza je uredila vse potrebno, da bo Dirk Nowitzki lahko zaigral na EP. Igralec Mavericksov je sprva okleval, zdaj pa le rekel da Litvi. Za Nemčijo bo igral tudi Chris Kaman.

Nemška košarkarska zveza (DBB) je potrdila, da bo na letošnjem evropskem prvenstvu, ki bo od 31. avgusta do 18. septembra v Litvi, za nemško izbrano vrsto igral tudi 33-letni in 213 centimetrov visoki Dirk Nowitzki. Najboljši nemški košarkar vseh časov si je po nedavnem zmagoslavju Dallas Mavericksov (bil je tudi MVP finala) v ligi NBA vzel krajši premor, zdaj pa je pripravljen pomagati mladi nemški izbrani vrsti. "Premor je bil zelo kratek, a želim pomagati naši mladi reprezentanci do uspeha," je sporočil 33-letni Nowitzki.


Nowitzki ne bo edini NBA-igralec v nemški reprezentanci. Drugič bo zanje igral Američan z nemškimi koreninami, 28-letni Chris Kaman (Los Angeles Clippers). "Leta 2008 sem že igral za Nemčijo in bilo je zelo zabavno. Letos pa si želimo nekaj osvojiti."

Na letošnjem evropskem prvenstvu v Litvi, na katerem bo nastopila tudi Slovenija, bo prvič sodelovalo 24 reprezentanc, neposreden nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Londonu pa si bosta zagotovili reprezentanci, ki se bosta uvrstili v finale.

Letošnje prvenstvo bi bilo lahko bogatejše še za dva NBA-igralca: Joakim Noah (Chicago Bulls) morda zaigra za Francijo (ima nekaj težav s poškodbo), Serge Ibaka (Oklahoma City Thunder) pa za špansko reprezentanco (pred časom je dobil državljansko).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.