Šport > Košarka
23 ogledov

Kapetan Slovenije je Lakovič

Matjaž Smodiš tokrat ne bo kapetan slovenske izbrane vrste. V tej vlogi ga bo na Reuters
Petnajst reprezentantov, ki se potijo na Ptuju, je na tajnem glasovanju v najstarejšem mestu v Sloveniji izbralo novega (starega) kapetana in dva pomočnika.

Kapetanska čast je drugič zapored (po SP 2010) pripadla Jaki Lakoviču, prvič pa bo ta imel tudi dva pomočnika, to pa bosta Goran Jagodnik in Matjaž Smodiš. "Zelo sem ponosen, da so me igralci izglasovali za njihovega kapetana, bi pa ob tem poudaril, da imam dva pomočnika, ki bi prav tako lahko bila kapetana, to sta Goran Jagodnik in Matjaž Smodiš. Mislim, da bomo vsi trije dobro vodili to reprezentanco," je dejal Ljubljančan in razložil tudi obveze, ki jih ima vodja ekipe: "Ta mora biti za zgled vsem reprezentantom, oziroma zrcalo naše izbrane vrste. V nekaterih primerih pa mora tudi, ko je kaj narobe, udariti z roko po mizi."

Že čez dva dni pa reprezentanco čakata prvi pripravljalni tekmi letos, obračuna s Poljsko in Makedonijo. S prvo se bo četa Božidarja Maljkovića pomerila v soboto, 23. julija, ob 20. uri, v dvorani Ljudski vrt na Ptuju, z Makedonci pa dan kasneje, ob isti uri, v dvorani Kidričevo. Vstopnice za obe tekmi si lahko še vedno zagotovite prek Eventima in bencinskih servisov Petrol, srečanji pa bosta prenašali tudi TV Slovenija in Eurosport.

Komentarjev 2
  • KOŠARKAmanija 10:34 22.julij 2011.

    Gremo v Litvo spodbujat Lakoviča in vse ostale fante... KLIKNI: www.facebook.com/KosarkaManija in zadeni - 5x 7-dni navijanja v Litvi - LED TV Gorenje!

  • Andrej Fabjan 21:21 21.julij 2011.

    Dobra izbirahttp://bit.ly/lVp8iB