Šport > Košarka
53 ogledov

Maljković se je zahvalil Muriću

Dino Murić Muric Boštjan Tacol
Slovenska košarkarska reprezentanca je zaključila uvodni del priprav na evropsko prvenstvo v Kranjski Gori. Od nje se poslavlja spomladi poškodovani Dino Murić. Selektor Božidar Maljković je zelo zadovoljen s prizadevnostjo mladeničev.

Od letošnje reprezentančne akcije se je poslovil Dino Murić, ki ga je selektor vpoklical za prvi trening priprav. Maljković je z mladim košarkarjem Uniona Olimpije, ki je saniral poškodbo, a se mu po treningih vidijo posledice napora, zaradi katerih se mora nekoliko odpočiti, opravil tudi temeljit sestanek, na katerem je izrazil veliko zadovoljstvo nad njegovim delom.

"Mislim, da so bili za te mlade igralce odlični že izbirni treningi, ki smo jih imeli v aprilu in maju v različnih slovenskih krajih ter kjer smo se spoznali. Junaško so od nedelje zvečer do petka zvečer oddelali enajst treningov, ki so bili intenzivni in izobraževalni ter veliko pripomogli, da smo načrt tega tedna uspešno pripeljali do konca," je povedal selektor Božidar Maljković.

"Počutim se dobro, saj smo dobro trenirali in trdo delali, v naslednjih dveh dneh pa sledi zaslužen počitek. V članski reprezentanci sem prvič in vse je na zelo visokem nivoju, mi moramo namreč le trenirati, za vse ostalo pa je poskrbljeno, tako da sem presenečen nad organizacijo," je dejal prvi izmed šestih novincev v članski izbrani vrsti (Edo Murić in Klemen Prepelič se pridružita po EP mlajših članov), Luka Lapornik, ki je pred dnevi podpisal novo pogodbo z Zlatorogom. Sodelovanje z laškim klubom je podaljšal tudi Daniel Vujasinović, ki je o pripravah dejal: "Bolje je, kot sem pričakoval, saj je organizacija na vrhunskem nivoju, soigralci so odlični, od selektorja pa se lahko veliko naučiš, tako da je vse res tako, kot mora biti. Treningi so naporni, posvečamo se vsaki malenkosti, tako da moramo biti ves čas maksimalno osredotočeni, kar pomeni, da je utrujajoče tako psihično, kot fizično, a imamo dovolj počitka."

"Mislim, da kar dobro treniramo, s soigralci dajemo vse od sebe, treningi pa so zelo naporni, kar je za ta del priprav normalno. Vesel sem, da sem v družbi takih igralcev, s katerimi se dan za dnem bolj spoznavamo. Če bi lahko primerjal organizacijo z izbrano vrsto mlajših članov, lahko rečem, da je organizacija res dobra in, da je poskrbljeno za vse, torej, da se lahko osredotočamo le na treninge" je povedal Jaka Blažič, v sezoni 2010/11 košarkar Geoplina Slovana. Svoje je dodal tudi Mirza Begić: "Malce smo utrujeni, saj smo dobro delali in se dobro tudi spoznali. Mislim, da nam gre kar dobro."

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 10:10 18.julij 2011.

    Si velik košarkarski navdušenec?Pridi na EP v Litvo tudi ti...potreben je le klik:www.facebook.com/pages/KO%C5%A0ARKA/241402679219992Se tipkamo in vidimo! ;)

Sorodne novice