Šport > Košarka
22 ogledov

Erazem: "Spor je končan." Igral bo!

erazem lorbek 2011 kranjska Saša Despot
Erazem Lorbek se je pojavil v Kranjski Gori oblečen v dres reprezentance. Košarkar Barcelone si je premislil in se bo reprezentanci na pripravah za EP v Litvi pridružil 18. julija.

Erazem Lorbek se je z družino in v oblačilih slovenske reprezentance pojavil v Kranjski Gori, kjer je zbrana reprezentanca in sporočil, da bo nastopil na EP v Litvi."S KZS smo se dogovorili. KZS mi zagotavlja zavarovanje pogodbe za naslednjo sezono, hkrati pa imam zagotovilo zveze, da bo naredila vse za zavarovanje tudi naslednjih dveh sezon, ki so predmet pogajanj z Barcelono. Prepričan sem, da bo zvezi to uspelo in upam, da je s tem spor med menoj in KZS končan. O samem dogajanju ne bi govoril. Sem član reprezentance,“ se je glasil kratek odgovor Lorbka na tiskovni koferenci. Po neuradnih ionformacijah naj bi KZS Lorbku uredil dodatno zavarovanje za njegovo pogodbo z Barcelono, kar pomeni, da bo lahko v miru zaigral za izbrano v vrsto.

Kronologijo dogajanja v ponedeljek, 11. julija, je povzel direktor reprezentanc Matej Avanzo. "V ponedeljek dopoldan je Erazem najprej poklical Maljkovića, nato pa še mene. Nekaj časa smo se usklajevali, nato pa se dogovorili, da se slišimo zvečer, ko je dokončno postalo jasno, da bo Erazem prišel na priprave. Tako kot vsem reprezentantom smo mu zagotovili zavarovanje pogodbe s klubom, na njegovo željo pa smo na Fibo poslali tudi dopis o triletnem zavarovanju, kar pomeni, da bi si zagotovili njegovo sodelovanje v izbrani vrsti do leta 2013. Postavili smo tudi pogoj, da se Erazem udeleži novinarske konference v Kranjski Gori in sam pojasni zaplet."

Soigralcem se bo na pripravah na Ptuju pridružil 18. julija, skupaj z Jako Lakovičem, Boštjanom Nachbarjem, Matjažem Smodišem in Samom Udrihom.


Na tiskovni koferenci košarkarske zveze Slovenije se je na odločitev Lorbka odzval tudi selektor Božidar Maljković: "Zelo sem vesel, da se je Erazem odločil, da izpolni obljubo, ki mi jo je dal v Barceloni. Nisem pa zadovoljen, ker se take reči dogajajo. Niso mi všeč te spletke, a sem zadovoljen, da je tu, saj gre za izjemnega igralca."

Lorbka "razkrinkali" na zurnal24.si

Predhodna odpoved reprezentančne akcije Erazma Lorbka pred prihajajočim evropskim prvenstvom 2011 še vedno buri duhove. Iz Regal FC Barcelone so za zurnal24.si prvi povedali, da Lorbku in nobenemu drugemu košarkarju v zgodovini niso prepovedali igranja za reprezentanco. Lorbek je pred dnevi trdil drugače.

"Skrivnosti ni; Barcelona bi z menoj rada podpisala novo pogodbo, okrog mene bi radi gradili novo ekipo. Sem pred veliko dilemo, saj si želijo, da bi se odpovedal reprezentanci," je pred dnevi za Slovenske novice dejal Erazem Lorbek, ki je v nedeljo nekaj minut pred reprezentančnim zborom na Leskoškovi 12 odpovedal sodelovanje v slovenski izbrani vrsti. Katalonski klub smo povprašali o navedenih Erazmovih razlogih, pri Barceloni pa o tem niso vedeli ničesar. "Barcelona ni nobenemu igralcu nikoli prepovedala igrati v reprezentanci. Jaka Lakovič, ki je tu igral pet sezon, je tekmoval na vseh reprezentančnih akcijah, ko so ga poklicali iz Slovenije. Juan Carlos Navarro že konstantnih 13 let igra s špansko reprezentanco in nikoli ni imel težav v klubu. To sta le dva primera, lahko pa bi našteli še Victorja Sado, Rickyja Rubia in druge," je za zurnal24.si dejal Oriol Bonsoms, vodja PR-službe Regal FC Barcelone, ki se je o tem posvetoval tudi s pristojnim direktorjem Joanom Creusom.

Komentarjev 9
  • Andrej Fabjan 22:06 12.julij 2011.

    Res upam da je spro končan in da je zdaj v glavah samo še košarkahttp://bit.ly/lVp8iB

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 18:23 12.julij 2011.

    Nej se že odloč,kaj bi rad?Ko majhen otrok je,ki ne ve kaj bi rad,preserator....

  • 1111 15:16 12.julij 2011.

    ...ne rabimo ga!...ne bi ga dal v reprezentanco...če že...naj igra zastonj!