Šport > Košarka
16 ogledov

Vujačić v Efes, Maljković v Krasnodar

Vujačić, Efes Pilsen efesbasket.org
Čudna so košarkarska pota. Saša Vujačić se po letu 2004 iz NBA vrača v Evropo, natančneje v Anadolu Efes. Slovenski košarkarski selektor Božidar Maljković pa bo vodil ruskega prvoligaša Kuban iz Krasnodarja.

Saša Vujačić, ki je od leta 2004 nastopal v ligi NBA za LA Lakers in NJ Nets, se vrača v Evropo. S carigrajskim moštvom Anadolu Efes je podpisal pogodbo 1 + 1. Pri tem klubu je zadnji dve sezoni preživel Boštjan Nachbar, ki kariere v turški prestolnici gotovo ne bo nadaljeval.

Slovenski košarkarski selektor Božidar Maljković pa se za tri leta podaja k četrtemu moštvu lanskega ruskega prvenstva Kubanu iz Krasnodarja, ki si je sprva želel Duška Vujoševića, ki pa je še pod pogodbo s CSKA. "Ko sem se pogovarjal z Andrejem Vediševom, generalnim direktorjem kluba, sem videl, da je ambiciozen človek in predan klubu. Želi, da napravimo super klub, ki bo igral na ravni evropskih cvelikanov, kot so CSKA, Real, Barcelona in drugi. Ta projekt je bil zame izredno zanimiv,“ je dejal Maljković.

"Pogovori z Lokomotivom so trajali že dalj časa, saj je vodstvo kluba interes pokazalo že dolgo tega in jaz sem ta izziv zdaj sprejel. Predvsem zaradi tega, ker želijo narediti štiriletni projekt, podoben, kot smo ga imeli pri Jugoplastiki, Limogesu, Unicaji, torej, da bi se istočasno naredila dobra ekipa in dober klub, ki bi lahko konkuriral CSKA-ju, Himkiju, Barceloni, Panathinaikosu, Olympiakosu in ostalim. Vse moje pogoje so ti mladi, resni ljudje sprejeli. Lokomotiv ima tudi novo dvorano za 10.000 gledalcev, mesto pa ima milijon prebivalcev, tako da lahko naredimo pravcato revolucijo v smislu rezultatov in organizacije," je v pogovoru za kzs.si dejal selektor Maljković.

Ta je v klub pripeljal tudi svojega nekdanjega in zdajšnjega pomočnika Thanassisa Papahadzisa, ki bo skrbel za prvi del priprav, torej dokler slovenska reprezentanca ne konča evropskega prvenstva v Litvi. "Z menoj je delal dve leti, tako, da pozna moj način dela, vaje in filozofijo košarke. Prepričan sem, da bo priprave vodil brez napake, torej, da bo vse tako, kot bi bil jaz z njimi. Priprave bodo potekale tudi v Sloveniji in sicer po mojem načrtu, ki ga bo izvedel Thanassis z ostalimi. Zdaj smo v fazi sestavljanja ekipe, jaz sem jim dal vse podatke igralcev, zdaj pa bodo urejali oni. To, da sem prevzel klub, me niti malo ne ustavja pri delu z reprezentanco, saj sem povsem usmerjen, fizično in psihično, le na izbrano vrsto Slovenije," je še dejal.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice