Šport > Košarka
31 ogledov

Slovenci na košarkarski tržnici

Rašo Nesterović je bil proti Sieni peti strelec in drugi skakalec svojega moštva EPA
Večina najboljših slovenskih košarkarjev si bo v prihodnji sezoni našla nove delodajalce. Rašo je v pogovorih tudi z Olimpijo, Smodiš s Krko, v Evropo naj bi se vrnil Vujačić, Nachbarja si želijo v Bologni.

Eden najboljših slovenskih centrov vseh časov Radoslav Nesterović se je razšel z grškim Olympicasom in je v pogovorih, da bi v naslednji sezoni okrepil Union Olimpijo.

"Pri Olympiacosu pač niso izkoristili možnosti, s katero bi podaljšali pogodbo z mano," je dejal nekdanji kapetan slovenske reprezentance, ki tako zapušča pirejski klub, ki je za naslednjo sezono močno skrčil proračun. Nesterovića si v svojih vrstah močno želijo pri Olimpiji, s katero je center v stikih. "Na tej relaciji je že bilo nekaj stikov. Ena izmed možnosti je, da zaigram v Ljubljani. Bomo videli, kaj bo najbolje za nadaljevanje moje kariere," pravi 35-letni Ljubljančan, ki je v zadnji evroligaški sezoni v povprečju dosegal 10,9 točke in 5,4 skoka na tekmo.

Smodiš bi za konec kariere v Krko
Če gre verjeti italijanskemu spletnemu portalu Sportando, naj bi nekdanji član moskovskega CSKA-ja Matjaž Smodiš najraje oblekel dres Krke iz Novega mesta. Smoki, ki nam je dejal, da je v pogovorih tako s Krko kot Olimpijo, naj bi po poročanju Sportanda kariero najraje končal v dresu, s katerim jo je začel. Obe možnosti premleva tudi NBA-jevec Goran Dragić, ki je v intervjuju za Ekipo dejal, da se bo o tem, ali bo kariero nadaljeval v ZDA ali Evropi, odločil po koncu evropskega prvenstva.

Sportando omenja še enega slovenskega reprezentanca Boštjana Nachbarja, ki je z namenom, da bi spet zaigral v ZDA, zapustil Turčijo in Efes Pilsen. Ker je v NBA lockout, mu je bliže Evropa, zanj pa naj bi se resno ogrel italijanski Virtus iz Bologne. Po pisanju turškega Milliyeta naj bi se v Evropo vrnil tudi Saša Vujačić, ki mu je potekla pogodba z New Jersey Nets. Zanj naj bi se resno zanimali pri moštvu Anadolu Efes (gre za nekdanji Efes Pilsen).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.