Šport > Košarka
25 ogledov

Navijači Spursov si Lorbka želijo

Barcelona Evroliga 2010 Erazem Lorbek Žurnal24 main
Erazem Lorbek, ki je z zavrnitvijo dresa slovenske košarkarske reprezentance poskrbel za veliko gneva med slovenskimi navijači, je trenutno na drugi strani Atlantika precej bolj priljubljen.

Erazem Lorbek, ki se je odpovedal reprezentančni akciji, kot vzrok pa navedel prepoved s strani Barcelone, kar je za zurnal24.si katalonski športni velikan ekskluzivno zanikal, je po pisanju ameriških medijev zaželen v San Antonio Spurs. Spletni strani Spursworld in Spurs Nation sta objavili vest, da se želi Lorbek preizkusiti v ligi NBA pri San Antono Spurs.

V NBA-ligašu so prepričani, da Lorbek zna za malo denarja zakrpati luknjo pod obema košema, še posebej pa poudarjajo njegove izkušnje in znanje. Ameriški mediji navajajo, da je za košarkarja pri 27 letih zdaj zadnji čas za vstop v ligo NBA, vendar pa utegne biti odločilna ovira lockout. V spletnih komentarjih so o Lorbku spregovorili tudi navijači San Antonio Spurs, ki dobro poznajo slovenske košarkarje, saj sta klubske barve branila tudi Rašo Nesterović in Beno Udrih.

Preberite nekaj komentarjev navijačev San Antonio Spurs o Erazmu Lorbku.

Lorbek je pri svojih letih idealen za moštvo San Antonia, v katerem je zmagovanje tradicija. Po naboru sem o njem slišal veliko dobrih besed.

Bil bi dobra okrepitev za Spurse. Zna igrati tako v napadu kot v obrambi. Če je sposoben igrati od 10 do 15 minut spodobne košarke, potem bi bil prava okrepitev.

Ima veliko mednarodnih izkušenj, zato bi bil prava okrepitev za Spurse. Igra podobno kot Krstić, za povrh vsega pa bi ga dobili za majhen denar.

Ne vem, kako bi se izkazal v ligi NBA, kolikor pa ga spremljam, vem, da zna zadeti pomembne mete in je zelo tekmovalen.

Komentarjev 1
  • Logitech23 11:37 12.julij 2011.

    NBA in lockout nista razloga zaradi katerih je Erazem odpovedal (tik pred zdajci) nastop na EP. Erazma v vsakem primeru ne bi bilo v NBA v sezoni 2011/2012, saj je z Barcelono leta 2009 podpisal pogodbo 2+1 (torej ima klub ...prikaži več možnost, da izkoristi še dodatno leto po preteku dveh let). To klavzulo je barca izkoristila, saj je objavila pred parimi tedni, da računa na njega v naslednji sezoni. Tako, da nevem od kje vam NBA roji po glavi, to je samo še eden izmed, ki se jih se spomnil ata Lorbek.