Šport > Košarka
21 ogledov

Slokar: "Treba je prilagoditi cilje"

Zbor slovenske košarkarske reprezentance. Saša Despot
"Treba je nekoliko prilagoditi cilje, bilo je kar nekaj odpovedi in kakovosti se ne da kar tako nadomestiti," pove Uroš Slokar, ki bo eden od slovenskih adutov na košarkarskem EP v Litvi.

Reprezentanca se je ponovno zbrala ...
Za zdaj vse poteka v ustaljenem ritmu. Glede na zadnja leta ne čutim kakšnih velikih razlik. Mogoče je vse organizacijsko še nekoliko boljše. Pridružilo se nam je sicer nekaj mladih fantov in poskušamo jih vpeljati v vso to zadevo. Drugače se reči niso veliko spremenile.

Vas je kdo od mladih fantov presenetil?
Za zdaj je še prezgodaj govoriti, kako so se vklopili v sistem. A če so na pripravah, jih je selektor Božidar Maljković vpoklical z razlogom. Verjamem, da bodo naredili vse, da upravičijo vpoklic v reprezentanco.


Kakšni so cilji izbrane vrste za EP v Litvi?

Treba je videti, kako se bo vsa zadeva razpletla, kakšna bo homogenost ekipe po dveh tednih. Takrat bo lažje oceniti, kaj je ta izbrana vrsta sposobna doseči. Treba je nekoliko prilagoditi cilje, bilo je kar nekaj odpovedi in kakovosti se ne da kar tako nadomestiti. A upam, da se bodo nekatere reči nadoknadile s požrtvovalnostjo.

Kako ste sicer zadovoljni s sezono? Številke v statistiki so bile kar lepe.
Nikoli nisem bil takšen igralec, ki bi veliko dal na številke. Zanesljivo pa prav pridejo tistim, ki so na njih pozorni in takšnih je presenetljivo veliko. Minula sezona mi je vsekakor dobro uspela. Upam, da bom to znal izkoristiti tudi v naslednji.

Odločili ste se, da ne boste ostali v Manresi.
Ne, ne. Pravzaprav sem prebral, da sem se tako odločil. A tega nisem storil. Domnevam, da je takšna informacija prišla s strani kluba, ki se je odločil zmanjšati proračun. Španijo je v zadnjem času kar precej prizadela športna recesija, niti ne več toliko gospodarska kriza. Zato je prišlo do tega. So pa bili v klubu zadovoljni z mojo sezono, ob primerni ponudbi sem se tudi pripravljen vrniti, a želim si še na bolje.

Imate že kakšne ponudbe?
Nekaj je že pogovorov, a sem že v preteklosti imel nekaj ponudb, ki so v zadnjem času padle v vodo. Zato ne govorim več o imenih klubov, o državah ... Ko bom imel pred sabo podpisan papir, bom lahko dejal, da je to res.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.