Šport > Košarka
37 ogledov

Vujasinović – Maljkovićevo odkritje

Danijel Vujasinović KZS/www.alesfevzer.com
Nemalo košarkarskih spremljevalcev je z odprtimi usti pospremilo spisek košarkarskega selektorja Božidarja Maljkovića, na katerega je uvrstil nekaj mladih in za mnoge neznanih imen. Med Maljkovićeva odkritja sodi tudi organizator igre Zlatoroga Danijel Vujasinović.

"Nisem imel velikih pričakovanj na izbirnih treningih. Ti so bili po ligaških tekmah in večina igralcev je prejšnji večer imela veliko minutažo. Dal sem vse od sebe in upal, da bo selektorju to všeč. Vpoklic je zame velika čast. Želim si priti čim dlje," je za zurnal24.si dejal 21-letni organizator igre Zlatoroga, polfinalista lige Telemach, Danijel Vujasinović, ki je bil tako kot večina njegovih tovarišev navdušen nad osebnostjo novega selektorja.

"Zelo veliko smo se naučili od njega. Zagovarja predvsem obrambo, vidi vsako malenkost. Opazoval je detajle in nas popravljal. Upam, da se bom od njega veliko naučil tudi v času priprav," nadaljuje 182 centimetrov visoki organizator igre, ki meni, da so njegove največje odlike v Maljkovićevih očeh "hitrost, pregled igre, solidna obramba".

Zlatorog, s katerim je podaljšal sodelovanje do 2014, je sicer Vujasinovićev tretji klub po Polzeli in Elektri. Dobro sezono je odigral že na Polzeli pred dvema letoma, njegov še hitrejši razvoj je zavrla poškodba, ki mu je vzela velik del lanske sezone. "Letos pa smo z uvrstitvijo v ligo NLB z Zlatorogom presenetili vse. Predvsem za nas mlade igralce je to velika priložnost," še dodaja graditelj igre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.