Šport > Košarka
20 ogledov

Nowitzki: "Prišel je naš čas"

Dirk Nowitzki ima letos v končnici povprečje 28,5 točke in 8,2 skoka na tekmo. T Žurnal24 main
Nowitzki je za zdaj prva zvezda finalov konferenc lige NBA, zasenčil je še Duranta, Jamesa in Rosa. Prepričan je, da je prišel čas Dallas Mavericksov. "Tako dobri kot letos še nismo bili."
Miami je v finalu Vzhoda proti Chicagu izenačil na 1:1, na Zahodu pa Dallas vodi Oklahomo z 1:0.

Desetkrat je zaigral na All-Star tekmi, bil leta 2007 MVP rednega dela, s svojim moštvom v končnici lige NBA igra že enajstič, marsikdo ga šteje za enega najboljših evropskih košarkarjev vseh časov, pa vendarle se ga le redko uvršča med najboljših 10 aktivnih igralcev lige NBA. Dirk Nowitzki. A zdaj bi se to utegnilo oziroma moralo končno spremeniti! Ob zmagi Dallas Mavericksov s 121:112 na prvi tekmi finala Zahoda proti Oklahomi City Thunderjem je dal 48 točk ob metu 12 proti 15 iz igre in vseh 24 zadetih prostih metih. Njegova ekipa se je v končnici že tolikokrat opekla, a zdaj ji dobro kaže za drugi finale, odkar Nemec igra zanje, morda tudi za šampionske prstane. "Je eden najboljših igralcev na njegovem igralnem mestu. Zadeva iz številnih položajev. Za številne njegove mete misliš, da ne morejo iti skozi obroč, pa gredo," ga je po torkovi tekmi pohvalil trener Thunderjev, Scott Brooks, potem ko ga Kevin Durant in Serge Ibaka nikakor nista mogla ustaviti.

"Od malih nog vsak
večer treniram svoj met. To se končno obrestuje,"
pove Dirk, ki je postal prvi Evropejec z nazivom MVP-ja in prvi, ki je presegel 20 tisoč točk.

Nowitzkemu se ni več treba dokazovati, a naslov prvaka lige NBA ostaja njegova velika in še neosvojena misija. Košarkar, ki je bil leta 1998 deveti izbor na naboru, je v finalu dobil le dve tekmi leta 2006, a nato je v vrstah Mami Heatov stvari v svoje roke vzel Dwyane Wade in prstani so šli košarkarjem s Floride. "Čutimo, da je vsako leto, vsako sezono, vsako končnico prišel čas za nas, da smo dobili novo priložnost. Od sezone 2006 vselej napadamo, dajemo vse od sebe," pove 32-letni Nowitzki, ki je s soigralci v polfinalu konference s 4:0 pometel z branilci naslova, Los Angeles Lakers. "Mislim, da tako dobri kot letos še nismo bili. Imamo daljšo klop in ta je zelo dobra." Izstopata predvsem J. J. Barea in Jason Terry. A ne le število odličnih igralcev, zdi se, da si Telički končno zaupajo, da igrajo z nekaj dodatnega zagona, navdiha, ki je prišel z nekaj res izjemnimi predstavami posameznikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.