Šport > Košarka
26 ogledov

O Lakersih: "Treba jih bo razstreliti"

Kobe pravi, da bo stvari vzel v svoje roke, a to bo premalo za preobrat. (Foto: Žurnal24 main
"Po sezoni bo moral ekipo najbrž kar razstreliti," lastnika potapljajočih se Lakersov poziva legenda tega kluba Magic Johnson. Proti Mavericksom zaostajajo z 0:3, a Bryant pravi, da bo šel njihov vlak danes naprej.
Šli bomo na parket in naredili tisto, kar najbolje znamo. Moramo zmagati. Če ne bo toliko izgubljenih žog, lahko bolje zaključujemo tekme.
Kobe Bryant

Lanski finalisti Boston Celtics ostajajo v igri za finale vzhodne konference lige NBA (na tretji tekmi so prvič premagali Miami Heate), aktualni prvaki Los Angeles Lakers pa so v polfinalu Zahoda pred misijo nemogoče. Proti Dallas Mavericksom zaostajajo z 0:3 v zmagah. Še nobena ekipa v zgodovini lige NBA ni uspela nadoknaditi takšnega zaostanka. Že res, da gre za branilce naslova, a z igro, ki jo kažejo, je tolikšen zaostanek povsem realen. Pau Gasol je v obrambi slab, Dirka Nowitzkega niti slučajno ne more ustaviti (povsem ga je zasenčil mlajši brat Marc Gasol, ki blesti v dresu Memphis Grizzliesov). Organizatorja igre (Derek Fisher in Steve Blake) nista na nivoju za končnico. Klopi skorajda nimajo: še kako prav bi prišla Saša Vujačić in Jordan Farmar. Da bi jih lahko reševal Kobe Bryant, pa bi moral imeti kaj več od 45-odstotnega meta iz igre (33-odstotnega za tri točke) in igrati manj individualno. Polfinale konference je za Jezernike letos enostavno več od njihovih kvalitet. "Poskrbel bom, da bo šel ta vlak naprej," je pred četrto tekmo, ki se bo v Dallasu začela to nedeljo zvečer ob 21.30 po srednjeevropskem času, odločen Bryant.

Slabo si podajamo, v obrambi si ne pomagamo, vsak misli le nase. Te težave se vlečejo že vso sezono. V rednem delu smo se velikokrat izvlekli zaradi individualnih sposobnosti igralcev.
Andrew Bynum

Še preden je za Lakerse res konec sezone, so se pojavile zahteve, da bo treba poleti narediti čistko. Oglasil se je tudi nekdanji zvezdnik te ekipe, Magic Johnson, in dal jasno vedeti, da je le Kobe Bryant nedotakljiv. "Dr. Bussa čaka veliko dela," je lastnika Jerryja Bussa pozval Magic. "Po sezoni bo moral ekipo najbrž kar razstreliti. Če res izgubijo to serijo, bodo morali naslednje leto priti nazaj z veliko novimi obrazi. Treba se bo odločiti, katerega od dveh centrov obdržati in katerega poslati drugam." Pri čemer Johnson misli na Gasola in Andrewa Bynuma. Slednji je v končnici boljši. Govori se, da bi morda lahko poizkusili s ponudbo Gasola za Dwighta Howarda Orlando Magicov. A kot prvo bo treba poskrbeti tudi za veliko praznino na položaju organizatorja igre. Da bi bila naloga še težja, bodo Jezerniki bolj ali manj odvisni od kupčij, saj bo izbor fantov na letošnjem naboru eden najslabših v zadnjih desetih letih. Ob tem bo potapljajočo se barko zapustil še trener Phil Jackson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.