Šport > Košarka
1709 ogledov

O Olimpiji ne ve nič, v izbrani vrsti pa je pripravljen na večje breme

Aleksej Nikolić
Slovenski reprezentant bo po nekajmesečni odsotnosti poskušal vsaj nekoliko zakrpati luknjo ob neigranju Gorana Dragića in Luke Dončića.

Slovenska reprezentanca se bo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v četrtek pomerila s Španijo, nato bo sledil še dvoboj s Črnogorci. Obe tekmi bodo evropski prvaki odigrali v Stožicah. "Vsekakor pričakujem težki tekmi. Smo pa izjemno motivirani, želimo pokazati, kaj znamo, želimo pokazati, da lahko igramo dobro tudi brez nekaterih najboljših in da lahko naredimo rezultat," je o peti in šesti tekmi kvalifikacij dejal Aleksej Nikolić.

Ta je kot član evroligaškega kluba, nastopal je za nemški Bamberg, izpustil prva dvoboja s Španci in Črnogorci ter oba proti Belorusiji. Slovenija je zabeležila zmagi doma proti Belorusom in v gosteh pri Črni gori, izgubila pa v Španiji in zelo presenetljivo tudi v Belorusiji. "Ni pomembno, če sem manjkal, ekipa je tista, ki daje vedno isto energijo. Vedno gremo na igrišče z isto energijo in z njo poskušamo premagati tekmeca," je menil Nikolić, ki mu osebno ni bilo všeč, da je po uspešnem EuroBasketu moral izpustiti reprezentančne akcije: "Bilo je težko. Po takšnem uspehu si želiš biti z ekipo na vsaki tekmi, želiš si igrati. Enostavno to ni bilo mogoče. Zdaj imamo novo priložnost, da zaigramo skupaj in odigramo tako, kot znamo." 

Ob odsotnosti Gorana Dragića in Luke Dončića, ki sta bila na EP izbrana tudi v idealno peterko prvenstva, se bo sicer njegova vloga precej spremenila. "Sem pripravljen prevzeti večje breme. Iskreno povedano niti ne čutim preveliko breme, enostavno bom poskušal igrati na najboljši način in izpolnjevati želje trenerskega štaba. Mislim, da smo tako naravnani vsi v reprezentanci," je dejal Nikolić. 

zlati red za zasluge košarkarji priznanje podelitev Priznanje Šport Zlatim košarkarjem zlati red za zasluge

"Na tisti tekmi v Burgosu smo bili blizu, a so Španci nekako mirno kontrolirali rezultat. So pa premagljivi. To nas motivira in nam daje dodatno željo po domači zmagi. Bomo pa morali dati svoj maksimum. Cilj je, da zmagamo, tako mora biti na vsaki tekmi. Glede na to, da se točke prenašajo naprej, ne bom rekel, da je nek pritisk, je pa velika želja zmaga, saj nam bi bilo nato lažje. Položaj je zdaj pač takšen, treba gledati naprej. Tisti kiks, ki se je zgodil v Belorusiji, zdaj ni več pomemben. Zdaj moramo odigrati najboljše kot se le da," je še menil pred dvobojem s Španijo.

In kako je zadovoljen s klubsko sezono? "Nekako je potekala v valovih, na koncu se nam ni izšlo. Bayern je bil boljši in si zaslužil skupno zmago. Kaj se bo zgodilo zdaj, pa se še nič ne ve," je dejal Nikolić in na novice, ki so ga povezovale s Petrol Olimpijo, odvrnil: "Nič ne vem o tem. Bili so neki stiki, a to je tudi vse. Ne vem, bomo še videli." 

Slovenija Španija EuroBasket 2017 Odpuščen Šport Slovenski reprezentant ostal brez posla pri Realu

Tudi Bamberg ostaja opcija. "Zadnja leta sicer niso bila najlažja. Sam ne vem, kaj se bo zgodilo v klubu. Nekatere spremembe so se že zgodile, igralo se bo v Ligi prvakov. Kar pa se tiče igralcev in trenerskega štaba ... So neke informacije, kaj več pa ne vem. Treba bo še počakati. Sigurno je želja, da ostaneš na nivoju evrolige. Bomo videli, kako se bo sploh razpletlo z Bambergom, imam še pogodbo."

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.