Šport > Košarka
1846 ogledov

Ob naslovu grda poškodba kapetana, ki ga bo morda stala SP

Edo Murić twitter Cedevita Olimpija
Cedevita Olimpija osvojila dvajseti in tretji zaporedni naslov.

Košarkarji Cedevite Olimpije so dobili finalno serijo lige Nova KBM proti Helios Suns s 3:1 in tako dvajsetič ter tretjič v nizu postali državni prvaki. V dvorani Tivoli so tokrat slavili z 99:71 (27:22, 50:41, 78:50). Veselje domačih je sicer pokvarila poškodba kapetana Eda Murića.

Njegov natop na svetovnem prvenstvu je zdaj pod vpašajem zaradi neprijetne poškodbe kolena.

Edo Murić | Avtor: twitter Cedevita Olimpija twitter Cedevita Olimpija

Za Ljubljančane je to druga zaporedna trojna krona v domačih tekmovanjih. Enako kot lani so tudi v sezoni 2022/23 osvojili še slovenski superpokal in pokal Spar.

Domžalčani so izgubili v zadnjih petih finalih proti Cedeviti Olimpijo in po šestem nastopu v finalu državnega prvenstva ostajajo pri dveh naslovih iz 2007 in 2016.

Najkoristnejši igralec finala lige Nova KBM je bil organizator igre Cedevite Olimpije Yogi Ferrell.

Cedevita Olimpija je sicer kot prva v tej finalni seriji zmagala na domačem terenu. Prve dve zmagi je zabeležila v Domžalah, Helios Suns pa je na drugi tekmi presenetil v Stožicah.

Za razliko od prvih treh tekem, ki so se končale z največ štirimi točkami razlike, so bili tokrat gostitelji prepričljivo boljši. Od začetka tekme so bili dovolj motivirani in odločni, da finale zaključijo pred domačimi gledalci. Ob polčasu so vodili z enajstimi točkami prednosti, zmagovalec pa je bil praktično znan po treh četrtinah, saj je razlika poskočila na 28 točk.

Pet igralcev Cedevite Olimpije je imelo dvomestno število točk. 21 jih je dosegel Zoran Dragić (trojke 5:13, 8 skokov), po 16 sta jih prispevala Karlo Matković (met 8:11) in Alen Omić (10 skokov), 13 jih je dodal Yogi Ferrell (trojke 3:5), 10 pa Matic Rebec.

Pri Helios Suns sta bila prva strelca Austin Luke (14) in Blaž Mahkovic (12).

Izjavi po tekmi:

Miro Alilović, trener Cedevite Olimpije: "Vedeli smo, da bo ta tekma nekoliko lažja, saj smo imeli prvič v zadnjih petnajstih dneh, v katerih smo odigrali sedem tekem, malo več časa za pripravo. Dosegli smo cilj, ki smo si ga zadali, zato lahko le čestitam igralcem za prikazano tekom dolge in naporne sezone ter se zahvalim sodelavcem in pokroviteljem, da smo uspešno zaključili tekmovanje."

Dejan Jakara, trener Helios Suns: "Če bi se lahko Cedeviti Olimpiji zoperstavili v skoku, bi bila finalna serija zagotovo bolj izenačena. Nam je primanjkljaj višine pod obročema povzročal težave tekom cele sezone. Vseeno moramo biti zadovoljni s finalom, fantje so si namreč želeli presenetiti, dali so vse od sebe, a fizična razlika med ekipama je bila prevelika."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.