Šport > Košarka
5521 ogledov

Obradović dva igralca poslal, da se opravičita trenerju Zvezde

Željko Obradović Profimedia
Željko Obradović je še enkrat pokazal, da je izjemna oseba.

Finalno serijo lige ABA med velikima rivaloma Crveno zvezdo in Partizanom so v preteklih dneh zaznamovali številni incidenti, tretja tekma pa je bila celo prekinjena, kasneje pa je bil izpraznjen del tribune.

"Vedno se bom boril za regularnost in varnost vseh udeležencev. Zdaj prosim navijačev Partizana, da tega nikoli več ne naredijo. Igralcem moramo pustiti, da igrajo košarko. To je slika, ki smo jo zdaj poslali v Evropo. Enako sliko smo poslali že pred tremi dnevi. S tribun so deževale plastenke. Svetu smo pokazali veliko sramoto. Ali bodo kaznovani igralci Partizana ali Zvezde, je popolnoma brezpredmetno. Vrnimo se h košarki," je po tretji tekmi dejal prvi mož na klopi Partizana Željko Obradović, sicer eden največjih trenerjev v zgodovini evropske košarke.

Matej Boltauzer Partizan : Zvezda Šport Ta posnetek razkriva, kdo je resnično udaril slovenskega sodnika Željko Obradović Nedopustno Šport Legendarni Srb: "Sramota, da smo v svet poslali takšno sliko"

Sledil je četrti dvoboj, ki so ga prepričljivo dobili njegovi izbranci in serijo izenačili na 2:2, finale se sicer igra na tri zmage. V enostranskem dvoboju je Uroš Trifunović s trojko poskrbel za vodstvo črno-nelih s 103:69, nato pa gestikuliral proti klopi Crvene zvezde, vse skupaj pa je skoraj pripeljalo do fizičnega obračuna s trenerjem rdeče-belih Dejanom Radonjićem.

''Menim, da je Trifunović naredil veliko napako, ker je tako reagiral. Svoje igralce učim, da se dostojno obnašajo na parketu, ni pomembno, če je pred tem prišlo do provokacij. Še istega trenutka sem stopil do Radonjića in se opravičil," je svoje videnje dogodka podal Obradović.

Ta je po tekmi zahteval, da se trenerju tekmecev na hodniku pred garderobami opravičita tudi Trifunović in kapetan Partizana Rade Zagorac.

Kamere so nato omenjeni dvojec ujele, kako je poskušal ustaviti trenerja Zvezde. "Dejo, Dejo, samo sekundo,'' sta zaprosila člana Partizana, Radonjić pa je odvrnil, da bo čas za pogovor po novinarski konferenci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.