Šport > Košarka
15 ogledov

"Obstajajo dobri mladi igralci, a nikoli ne bo še enega Kobeja"

Kobe Bryant, Dwayne Wade in Michael Redd na podelitvi zlate medalje na olimpijsk EPA
Medtem ko se nekateri sprašujejo, če je prišel čas, da bi nekdaj najboljši košarkar lige NBA Kobe Bryant končal svojo dolgo kariero, ga je košarkar Dwayne Wade razglasil za najboljšega igralca generacije.

 

 

Košarkar Miami Heata in moštveni kolega slovenskega košarkarja Gorana Dragića Dwayne Wade se je v intervjuju poklonil igralcu in prijatelju Kobeju Bryantu, ki trenutno ne igra zaradi poškodbe hrbta.

 

 

"Slišimo, da je Bryant na koncu, da se muči s svojim metom in se bori še z drugimi stvari," je povedal Wade. "A jaz bom vedno videl tega tipa, ki je dominiral igro na svoji pozicijo dolgo časa, ki je na visokem nivoju igral 20 let."

 

 

"Menim, da je – in to sem povedal že pred parimi leti, ko je postal najboljši igralec LeBron James – Kobe Bryant najboljši igralec obdobja," je dodal Wade. "So dobri mladi igralci, a nikoli ne bo še enega Kobeja. Vsakič ko imaš priložnost, da bi lahko igral proti njemu, želiš izkoristiti ta trenutek."

Wade in Bryant sta oba svoji karieri odigrala le pri enem klubu. Bryant od leta 1996 igra za Los Angeles Lakers, Wade pa od leta 2003 nastopa v dresu Miamija. Medtem ko se bo Bryant po vsej verjetnosti tudi upokojil v majici Los Angelesa, pa ima 33-letni Wade še nekaj let košarke pred sabo in tako tudi možno zamenjavo moštva.

Medtem ko nikoli nista zaigrala v istem ligaškem moštvu, pa sta leta 2008 skupaj osvojila zlato medaljo v košarki za ZDA na olimpijskih igrah v Beijingu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.