Šport > Košarka
525 ogledov

Odgovor Kopra Primorske na nepodelitev licence

košarka finale pokal spar Saša Despot
V Kopru verjamejo, da bodo tudi naslednjo sezono igrali v prvoligaški druščini.

"Koprčani licence za 1. SKL niso prejeli, saj niso izkazali izpolnitve nekaterih obveznih finančnih kriterijev," so ob licenciranju slovenskih košarkarskih klubov zapisali na KZS in dodali, da se bo moral aktualni državni in pokalni prvak v najslabšem primeru preseliti v četrtoligaško konkurenco.

V Kopru svoje navijače mirijo. "Novica, da Komisija za licenciranje pri Košarkarski zvezi Slovenije ni Košarkarskemu klubu Koper Primorski podelila licence za nastop v 1. SKL, je v klubu še vedno sveža. Trenutno delujoče delovna skupina kluba se je sicer sestala takoj, bo pa po prejetju Odločbe Komisije za licenciranje ustrezno ravnala, takoj pristopila h konkretnemu reševanju še tistih kriterijev, ki niso bili ustrezno rešeni do sedaj ter v predpisanem roku podala Pritožbenemu senatu za licenciranje ustrezno dokumentacijo. Za reševanje je klub odgovoren tudi do svojih sponzorjev, pokroviteljev, podpornikov, navijačev, do tistih, s katerimi so dogovori urejeni," so zapisali na uradni spletni strani kluba.

Cedevita Olimpija : Koper Primorska Težave Šport Državnemu in pokalnemu prvaku grozi tudi nazadovanje v četrto ligo

"Košarkarski klub Koper Primorska verjame, da bo pozitivno rešila postopek in da bo še vedno v druščini slovenskih prvoligašev v naslednji sezoni," so še zagotovili.

Klub, ki je v zadnjih treh letih trikrat osvojil pokalno lovoriko, v sezoni 2018/19 pa je postal tudi državni prvak, ima kljub uspešnim predstavam že nekaj časa finančne težave. Že med sezono, ki ni bila dokončana zaradi epidemije koronavirusa, je Koper Primorsko zapustila večina pomembnješih igralcev.

 

Komentarjev 1
  • romeo1 19:48 06.junij 2020.

    Koper Primorska ni rekla zadnje