Šport > Košarka
446 ogledov

Državnemu in pokalnemu prvaku grozi tudi nazadovanje v četrto ligo

Cedevita Olimpija : Koper Primorska Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Licence za 1.SKL je dobilo 10 klubov.

Komisija Košarkarske zveze Slovenije za licenciranje košarkarskih klubov je na svojih sejah v maju in juniju obravnavala prejeto dokumentacijo klubov v postopku pridobivanja tekmovalnih licenc za sezono 2020/2021. Vlogo za licenco je oddalo 46 klubov, dva izmed njih pa licence za nastop v ligi za katero sta vlogo oddala, nista prejela.

 

Brez licence sta ostala KK Koper Primorska in KK Radenska Creativ iz Murske Sobote. Medtem ko Sobočani začetega postopka licenciranja zaenkrat niso izpeljali do konca, Koprčani licence za 1. SKL niso prejeli, saj niso izkazali izpolnitve nekaterih obveznih finančnih kriterijev. Oboji na izdano odločbo z novimi dokazili in v predpisanem roku lahko vložijo pritožbo na Pritožbeni senat za licenciranje, sicer pa v tekmovalni sezoni 2020/2021 lahko nastopijo v 4. SKL.

 

Koper Primorska je sicer v predčasno prekinjeni sezoni osvojil pokalno lovoriko, prav tako pa ostaja zadnji državni prvak, naslov je osvojil v sezoni 2018/19. Po finančnih težavah je med in po tej sezoni primorski klub zapustila večina uveljavljenih košarkarjev. Kot zadnja sta pred dnevi pogodbo s Cedevito Olimpijo podpisala reprezentanta Alen Hodžić in Žiga Dimec.
 

košarka finale pokal spar | Avtor: Saša Despot Saša Despot


"V prvem delu licenciranja za tekmovalno sezono 2020/2021 so klubi sicer morali oddati dokumentacijo, ki izkazuje ustrezne športne in pravne kriterije ter finančne kriterije za koledarsko leto 2019. Za pridobitev tekmovalne licence za 1. SKL (Ligo Nova KBM) je zaprosilo 11 klubov, za 2. SKL je vlogo oddalo 14 klubov, za 3. SKL pa 21 klubov, medtem ko ženski klubi licenciranja ne opravljajo. Klube 1. SKL, 2. SKL in 3. SKL v mesecu septembru čaka še drugi del licenciranja, ko bodo tekmovalno licenco morali potrditi z ustreznimi kadrovskimi ter infrastrukturnimi kriteriji in finančnimi kriteriji za prvo polovico koledarskega leta 2020," so še sporočili s Košarkarske zveze Slovenije.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice