Šport > Košarka
7 ogledov

Odom v Dallas, Kobeju to "ni všeč"

Odom in J. J. Varea EPA
Košarkarji Los Angeles Lakers so na tretji dan priprav na začetek sezone v ligi NBA izvedeli, da bo njihov soigralec Lamar Odom, lani najboljši "šesti igralec" sezone, odšel k enim izmed največjih rivalov za naslov prvaka, Dallas Mavericks. "Če sem povsem iskren, mi to ni prav nič všeč," je svoje nezadovoljstvo jasno izrazil Kobe Bryant.

Igralci Los Angeles Lakers so zmedeni kot že dolgo ne. Njihov klub nadaljuje z mešetarjenjem po tržnici lige NBA, na tretji dan priprav pa se je razvedelo, da so enega najboljših košarkarjev lanske sezone Lamarja Odoma zamenjali z Dallas Mavericks, v zameno pa bodo dobili zgolj prvi izbor na draftu leta 2012. Lakersi so tako z eno potezo izgubili prvega skakalca ekipe in najboljšega "šestega igralca" lanske sezone, za nameček pa je bil Odom eden večjih prijateljev prvega zvezdnika Kobeja Bryanta.

"Lamarja poznam že dolgo časa, sami ekipi pa je pomenil veliko, ko gre za raznovrstnost in njegovo osebnost," je za LA Times povedal Bryant. "V naši slačilnici je močno prisoten, kar se tiče kemije v ekipi. Izvrsten je pri tem, da fante drži skupaj. Verjamem, da naši funkcionarji vedo, kaj počnejo. Pustim jim, da delajo svoje delo, nikoli jih ne oviram, a težko je. Govorimo o najboljšem šestem igralcu lanske sezone. Igral je izjemno."

Bryant je prav tako zavrnil namigovanja, da je prodajo spodbudilo Odomovo udejstvovanje v resničnostem šovu njegove žene Khloe Kardashian, še posebej pa ga jezi, da bo odšel ravno k Dallasu. "Še posebej tja ... Morali bi se jim maščevati (za poraz v play-offu lansko sezono, op. a.). Veste, kaj mislim?" Prvi igralec Jezernikov je uperil še cinično puščico v smeri Dallasovega lastnika Marka Cubana, ki se je še pred kratkim čudil kasneje propadli menjavi Lakers in New Orleansa, po kateri bi slednji za Chrisa Paula dobili tako Odoma kot tudi Paua Gasola, a je liga blokirala menjavo. "Tej menjavi prav gotovo ni nasprotoval," je bil ciničen Bryant.

Z odhodom Odoma naj bi Lakers pripravili prostor za Orlandovega orjaka Dwighta Howarda, medtem ko se je Gasol udeležil nedeljskega treninga. "Vem, da je to trgovina," je pripomnil izvrstni Katalonec in znova izrazil željo po tem, da ostane v Staples Centru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.