Šport > Košarka
52 ogledov

Oklahoma do uvodnega "breaka"

Kevin Durant Oklahoma City Thunder Golden State Warriors EPA
Košarkarji Oklahoma City Thunder so v prvem krogu konferenčnega finala na Zahodu premagali gostitelje Golden State Warriors s 108:102 in povedli z 1:0 v zmagah.

Potem ko je Oklahoma v četrtfinalu končnice predčasno domov poslala San Antonio Spurs, je zdaj presenetila tudi branilce naslova Golden State. V gosteh je prišla do zmage po zaslugi dobre igre v drugem polčasu, razpoložen je bil predvsem Russell Westbrook.

"Smo velika ekipa, ki ima na vsakem igralnem mestu ustrezno kakovost in fizično kondicijo. Vsaka tekma ima dva polčasa, v drugem smo napake iz prvega odpravili," je po zmagi dejal Westbrook. Golden State je ob polčasu še vodil s 60:47, nato pa je Oklahoma naredila preobrat.

V tej sezoni je Golden State dobil vseh 37 tekem, na katerih je ob polčasu vodil, tokrat mu to ni uspelo. Westbrook je v prvem polčasu dosegel zgolj tri točke, nato pa se je razigral in ekipo v tretji četrtini z 19 točkami popeljal do vodstva z 88:85. Curry je zapadel v manjšo krizo, na koncu pa le zbral 26 točk, kar pa ni bilo dovolj za priključek tokrat bolj razpoloženi Oklahomi.

Stephen Curry je za poražence dosegel 26 točk, Russel Westbrook je za zmagovalce dosegel točko več.

Tudi drugo tekmo konferenčnega finala na Zahodu bo v seriji na štiri zmage gostil Oakland Golden Statea, a bo tokrat pred nujno zmago.

Liga NBA, končnica (3. krog), 1. tekma:

ZAHOD:
Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder 102:108 (27:21, 33:26, 28:38, 14:23) /0:1/
Curry 26; Westbrook 27.

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.