Šport > Košarka
49 ogledov

Đoković navijal za Blažiča in druščino v vroči Areni

Novak Đoković Kombank Arena Crvena Zvezda Unics Kazan Youtube
Zmagi košarkarjev Crvene zvezde nad kazanskim Unicsom je prisostvoval tudi Novak Đoković, ki so ga zvezdaši po tekmi ob zaključnem pozdravu povabili v svoje vrste.

Eden izmed najboljših tenisačev sveta Novak Đoković ne skriva, da mu je od obeh srbskih velikanov ljubša Crvena zvezda. Priljubljeni Nole je konec tedna osvojil masters v Miamiju, kjer je v finalu premagal Rafaela Nadala (6:3, 6:3), v sredo pa se je mudil v Beogradu, kjer so košarkarji Zvezde igrali prvo tekmo polfinala Evropskega pokala proti Unicsu iz Kazana.

Tatarsko moštvo je pred obračunom veljalo za favorita, saj je Unics v celotni sezoni v ligi VTB in v Evropi skupno doživel samo dva poraza. Pred več kot 22.000 navijači v Kombank areni je bila kljub temu boljša Zvezda, rdeče-beli bodo v Kazan nesli 11 točk prednosti (63:52).

Blažič spet dober, Valencia s prednostjo

Med najboljšimi posamezniki tekme je bil slovenski reprezentant Jaka Blažič, ki je za moštvo Dejana Radonjića dosegel 15 točk, od tega 13 v prvem polčasu. Njegovih potez in potez ostalih domačih igralcev se je večkrat ognjevito razveselil tudi Đoković, ki so ga gledalci na začetku toplo pozdravili, na koncu pa so ga košarkarji tudi sprejeli medse ob zaključnem pozdravu na parketu.

V drugem polfinalu je Valencia premagala še eno ekipo iz ruske lige, Nižni Novgorod je v Španiji klonil za devet točk (84:75). Velja poudariti, da je Valencio v skupinskem delu tekmovanja dvakrat premagala tudi Union Olimpija, ki se ji ni uspelo uvrstiti med šestnajsterico najboljših. Zmagovalec Evropskega pokala bo pridobil pravico do nastopa v Evroligi v prihodnji sezoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice