Šport > Košarka
104 ogledov

Olimpija dobila prvo tekmo

Jaka Blažič twitter Cedevita Olimpija
Ljubljančani povedli v košarkarskem finalu.

Košarkarji Cedevite Olimpije so dobili prvo tekmo finala lige Nova KBM proti Kansaiju Heliosu. V Domžalah so zmagali s 94:87 (26:24, 48:48, 72:65). Druga tekma v seriji na tri zmage bo v nedeljo v ljubljanski dvorani Tivoli.

Letošnji finale je sicer že šesti med Heliosom in Olimpijo. Domžalčani so dobili zgolj enega, leta 2007.

Tokrat so bili gostitelji blizu želenemu osnovnemu cilju, da se finalna serija ne bi končala že po treh tekmah. A vendarle ne dovolj blizu, da bi lahko tudi poskrbeli za manjše presenečenje in dvoboj dobili.

Favorizirani gostje sicer niso mogli biti povsem mirni povsem do konca. Nekajkrat so si priigrali nekaj točk naskoka, a so se Domžalčani vztrajno vračali. Nadoknadili so slab začetek po zaostanku 2:9, v drugi tretjini pa so bili povsem enakovredni, prišli tudi do vodstva (33:32) in potem s trojko ob sireni izenačili na 48:48.

V tretji četrtini se je sprva gostujoča zasedba spet odlepila, sedem točk naskoka pa je prenesla tudi v zadnjih deset minut.

A so domači košarkarji še enkrat poskrbeli za zanimiv finiš. Po zaostanku 71:80 so se s serijo trojk vrnili in Jan Copot jih je za trenutek spet popeljal do vodstva (83:82). Toda tako hitro, kot so do vodstva prišli, so ga tudi zapravili. Gostje so s koši Justina Cobbsa in Zorana Dragića spet imeli nekaj več naskoka, še zadnjič pa sta bili ekipi skupaj po prostem mstu Blaža Mahkovica manj kot minuto pred koncem, ko je znižal zaostanek na 87:88.

Zaključek je nato pripadel Cedeviti Olimpiji; Cobbs ter Alen Omić (z 20 točkami najboljši strelec tekme) sta poskrbela za 92:87.

 Mahkovic je 16 sekund pred koncem zgrešil met za tri, Luka Ščuka pa postavil končnih 94:87.

Ob Omiću je bil pri zmagovalcih najbolj razpoložen Zoran Dragić z 19 točkami, za Kansai Helios pa sta jih največ dosegla Malcolm Bernard (19) in Rok Nemanič (16).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice