Šport > Košarka
17 ogledov

Olimpija klonila tudi v Španiji

Valencia, Union Olimpija twitter Valencia Basket Club
Košarkarji Uniona Olimpije so v 4. krogu evropskega pokala izgubili z Valencio s 74:87 (16:24, 32:46, 46:61).

Košarkarji Uniona Olimpije tudi po četrti tekmi v evropskem pokalu ostajajo pri ničnem izkupičku na repu razpredelnice. Na gostovanju v Valencii so bili brez pravih možnosti za uspeh; polfinalist španskega prvenstva je zmagal s 87:74.

Po polovici tekmovanja - naslednji teden so zeleno-beli prosti - je več ali manj jasno, da je največ, kar lahko Ljubljančani iztržijo v tekmovanju, četrto mesto v skupini, ki pomeni napredovanje v drugi del. Od 16. novembra do 7. decembra jih čakajo še štiri tekme, glede na izkušnje iz prvega ciklusa pa je njihov edini pravi tekmec nemški Ulm, ki je na prvi tekmi slavil za pet točk.

Za Ljubljančane je bila to tretja tekma v petih dneh. V soboto so v slovenskem derbiju premagali Helios, nato so v ponedeljek slavili v Makedonijoi v prihodnjih petih dneh pa jih čakata še dve zahtevni preizkušnji: 6. novembra MZT v Skopju in 7. novembra Zlatorog v Stožicah.

V takih razmerah je bilo utopično pričakovati presenečenje. Valencia je tekmo odigrala s polovično močjo in vseeno prišla do zanesljive zmage. Od dvanajstih igralcev, ki so stopili na teren, se jih je enajst vpisalo med strelce, podobno 'prijateljsko' pa je bil nastrojen tudi trener Uniona Olimpije Gašper Okorn. V igro je poslal vseh enajst igralcev, ki jih je imel na voljo, do dvomestnega števila pa so prišli Gregor Hrovat (14 točk, met iz igre 5:7), Mirko Mulalić (13 točk, trojke 3:7), Brandon Jefferson (13 točk, 6 podaj) in Blaž Mesiček (10 točk).

"Čestitke Valenciji za zmago. Vse je bilo jasno na parketu. Mislim, da smo v danem trenutku dali vse od sebe. Ne smemo biti preveč razočarani, saj smo naredili vse kar smo lahko. Zagotovo bi lahko boljše odprli srečanje, ampak smo bili preveč sramežljivi in mehki. Valencia je to izkoristila in se že na začetku tekme rezultatsko oddaljila. V drugem polčasu je bila razlika približno enaka, trudili smo se, a Valencia je bila vseskozi boljši nasprotnik," je po tekmi dejal Okorn.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.