Šport > Košarka
8 ogledov

Olimpija se ni pustila niti Kopru

Zupan_Koper_KZS - main Žurnal24 main
V 6. kolu lige UPC Telemach za prvaka je Slovan tesno premagal Helios, Koper pa presenetil Krko. Na zaostali tekmi 2. kola pa Olimpija Kopru ni pustila novega presenečenja.
 

Liga UPC Telemach za prvaka, 2. kolo

U. Olimpija : L. Koper 95:85

Košarkarji Uniona Olimpije , ki v tekmovanju za prvake v štirih tekmah še niso doživeli poraza, se niso pustili niti Kopru . Začetek zaostale tekme drugega kola je sicer nekoliko presenetljivo pripadel Primorcem, v osmi minuti so imeli sedem točk prednosti, a sta Booker in Taylor že do prvega odmora izid izenačila na 21:21, Union Olimpija pa se je v drugi četrtini vrnila v igro z devetimi točkami naskoka. Koprčani so sicer še nekajkrat zapretili, vendar bliže kot do štirih točk zaostanka niso prišli. V drugem polčasu se je strelsko razpoloženemu Mauriceu Baileyju pridružil še Marko Milič , nekaj točk je dodal še Goran Dragič in razlika je hitro naraščala. V zadnjem delu tekme Ljubljančani niso imeli posebnih težav pri ohranjanju razlike, Koprčani pa so ob koncu prišli do znosnih desetih točk zaostanka: bilo je 95:85.


Geoplin Slovan je doma presenetil Helios. © ABA

 

 

Liga UPC Telemach za prvaka, 6. kolo

Krka : L. Koper 75:77
G. Slovan : Helios 94:91
Elektra : Zlatorog 76:82
8. maj
U. Olimpija : TCG Mercator

Šesto kolo državnega prvenstva v košarki je v skupini, ki se v ligi UPC Telemach bori za naslov prvaka prineslo dve presenečenji. V prvi sobotni tekmi so košarkarji Geoplin Slovana v domači dvorani tesno, s 94:91 premagali domžalski Helios , za katerega je to prvi poraz po petih zmagah. Tekmo na Kodeljevem so bolje začeli gostitelji, ki so povedli z 9:0, na prvi odmor pa so vseeno odšli s točko zaostanka. Center Heliosa Aleksej Laškevič je z desetimi točkami v prvih desetih minutah sam poskrbel za preobrat. Izenačenje na semaforju se je nadaljevalo do 14. minute (31:31), ko je sledil delni izid 11:1 za Helios in pobeg gostov za deset točk. Plinarji, ki so igrali brez prvega strelca De Marca Johnsona, so priključek ulovili sredi tretje četrtine (57:57), do sklepnih minut tekme pa so večji del vodili gostje. Drama se je začela v zadnji minuti, v kateri so s prostimi meti zmagovalca. Pri tem je imel glavno vlogo Enique Clemons .


Krka je morala priznati premoč Kopru. © SPS

 
Košarkarji Luke Koper so v dvorani Leona Štuklja presenetili Krko . Končni rezultat na semaforju je namreč kazal 77:75 za Primorce. Za Dolenjce je bila usodna predvsem prva četrtina, po kateri so zaostajali z osmimi točkami razlike. V nadaljevanju so igrali precej bolje, preostale tri četrtine so celo dobili z minimalno prednostjo, vendar pa to ni zadostovalo za končno slavje. Pri zmagovalcih je bil neustavljiv Saša Mučič , ki je dosegel 27 točk, najboljši strelec Krke pa je bil Jure Balažič , dosegel je 18 točk. Po presenečenju, ki so ga pripravili košarkarji Elektre Esotecha v prejšnjem krogu z zmago v Kopru, so tokrat razočarali zveste privržence in zabeležili peti poraz. Zlatorog si neuspeha ni smel privoščiti, saj bi tako pred nizom težkih tekem, ki ga čakajo, verjetno dokončno izpadel iz kombinacij za ligo NLB. Prvi polčas sicer ni kazal na uspeh gostov, saj so bili gostitelji boljši v vseh elementih igre in imeli v 15. minuti že 17 točk naskoka, v nadaljevanju pa so Laščani uredili svoje vrste, zaigrali agresivneje v obrambi in se razigrali v napadu. Izenačenje je sledilo v 28. minuti (56:56), zmago pa so gostje dosegli šele v zadnjih dveh minutah, ko sta Maček in Jevdjić zadela izza polkroga.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.