Šport > Košarka
9649 ogledov

Olimpijo si je prišel ogledati še en NBA-jevec

Luka Garza, Teoman Alibegović Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Po Luki Luka.

Luka Dončić si je v Stožicah pred dnevi ogledal tekmo lige ABA med Cedevito Olimpijo in Crveno zvezdo, 'obisk' iz NBA pa so ljubljanski košarkarji dobili tudi na prvi četrtfinalni tekmi. V družbi dolgoletnega najboljšega strelca slovenske reprezentance Teomana Alibegovića, ki ga je lani na evropskem prvenstvu po številu točk na uradnih tekmah prehitel Goran Dragić, je predstavo zmajev tokrat spremljal tudi član NBA ekipe Minnesota Timberwolves Luka Garza. 

Tega je najverjetneje najbolj zanimala predstava njegovega bratranca Amarja Alibegovića.

Garza, o njem smo prvič pisali na začetku leta 2020, ko je bil še član univerze Iowa, je v minuli sezoni, Minnesota je izpadla v prvem krogu končnice, odigral 28 tekem, v povprečju pa je v slabih devetih minutah zbral po 6.5 točke, 2.3 skoka in 0.6 podaje. V tem letu mu je uspel sicer rekordni dosežek, postal je prvi košarkar, ki je v manj kot desetih minutah igre zbral vsaj 17 točk in pet skokov.

Teoman Alibegović, njegov stric, nam je pred časom v pogovoru sicer zaupal, da so pri KZS nekaj časa celo razmišljali o tem, da bi Garza zaigral za slovensko izbrano vrsto, a potem iz tega ni bilo nič.

Ljubljančani so tokrat v Stožicah sicer premagali FMP in v četrtfinalu lige ABA povedli z 1:0 v zmagah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.