Šport > Košarka
392 ogledov

Omić prvak Srbije, pa še MVP finala

alen omić
Nesojeni slovenski reprezentant Alen Omić je s Crveno Zvezdo osvojil srbsko košarkarsko prvenstvo in bil izbran za najboljšega igralca finala.

Crvena Zvezda je četrto srbsko lovoriko zapored osvojila brez izgubljene tekme v finalu. Svojega brata FMP je premagala s 3:0 v zmagah. Tako ima klub izpod Malega Kalemegdana v svojih vitrinah že 19 državnih naslovov. 

Z 20 točkami je bil naj boljši strelec odločilne tretje tekme, ki jo je Zvezda dobila z največjo razliko (97:88), Ljubljančan Alen Omić. Še več: delil je blokade in skakal pod obema obročema (11 skokov). Skupaj je dal v finalu 57 točk in bil izbran za najbolj koristnega igralca finalne serije. Nesojeni slovenski reprezentant, ki je v klub prišel januarja, se je tako izkazal za morda največjo letošnjo okrepitev Zvezde.

 

@crvenazvezdakk ⚪️🔴🏆🥇🏆

A post shared by ALEN OMIC (@alen_omic_23_) on

"Še vedno boli poraz v finalu lige ABA. Verjamem, da bo Zvezda prihodnje leto prvak vsega," je po tekmi dejal Omić. Ni sicer še jasno, ali bo ostal v Beogradu. "Zvezda mi je res pomagala v karieri. Hvala ji za vse. Ali bi ostal? Zakaj pa ne!?"

V taboru Zvezde sicer popolnega zadovoljstva ni bilo, saj osnovni cilj sezone niso izpolnili. To je bila lovorika v ligi ABA (v finalu jih je premagala Budućnost) in s tem nadaljevanje igranja v evroligi. "Tega ne moremo preboleti. Zvezdo smo pustili brez evrolige. Ta lovorika nam zato daje samo nekaj veselja," je dejal trener beograjskega kluba, Milenko Topić, ki je pred koncem sezone zamenjal Dušana Alimpijevića.

alen olmić Finale Šport Budućnost strla odpor Omićeve Zvezde
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.