Šport > Košarka
2363 ogledov

Predsednik snedel besedo, Omićeva ekipa stopila na parket

alen omić Omić je januarja postal član Crvene zvezde.
Košarkarji Crvene zvezde nocoj ne bodo zaigrali, je grozil predsednik kluba.

Košarkarji Crvene zvezde so se ob 21. uri zglasili na parketu športnega centra Morača v Podgorici in pričeli četrto finalno tekmo z Budućnostjo, čeprav je predsednik srbskega kluba Nebojša Čović vehementno trdil, da Beograjčani ne bodo zaigrali.

dušan alimpijević Srb ogorčen Šport "Kako ti je ime? Rad bi si zapomnil tvoje ime!"

Razog za napovedani protest so bile domnevno sporne sodniške odločitve Slovenca Damirja Javorja na tretji finalni tekmi, ki jo je črnogorska ekipa dobila z izidom 78:77 in v seriji povedla z 2-1. 

alen omić | Avtor: Epa Epa
Budućnost je samo še zmago oddaljena od prvega naslova lige Aba, medtem ko je Zvezda, katere član je tudi Alen Omić, trikratni branilec naslova (2015-2017). "Skoraj zagotovo ne bomo stopil na parket v Morači, saj ne bomo okras umsko bolnim ljudem, ki so pripravljeni narediti marsikaj. Vse je bilo videno v petek. Nima smisla igrati. Mi se počutimo kot zmagovalci, kar tudi smo," je dejal predsednik Crvene zvezde.

"Pravijo, da je jutro pametnejše od večera. Analizirali smo, kaj se je zgodilo, in lahko trdim, da se je v petek zgodila, velika, velika kraja. V prvem polčasu je bilo še vse korektno, velike spremembe so se začele v tretji četrtini. Nekaj se je zgodilo," je dodal Čović, ki vodstvu lige Aba očita protisrbsko propagando.

"Crvena zvezda celotno sezono ni bila deležna korektnega sojenja. Upam, da bodo to opazili tudi drugi klubi v ligi Aba. Vidi se pristranskost. Vzpostavilo se je združenje proti Zvezdi," je prepričan predsednik beograjskega kluba.

alen omić Škandal v Podgorici Šport Navijači nad Omića in soigralce: "Zaklali vas bomo!"

Obsodil je še sovražen sprejem v Podgorici. "V Beogradu smo jim pripravili gosposki sprejem in videli ste, kako so nas pričakali tukaj. Še nikli nisem videl takega sovraštva. Ali je mogoče, da se en narod tako sovraži? Ti ljudje ne poznajo športnega obnašanja," je pristavil.

Čović se je z ostrimi besedami lotil tudi slovenskega sodnika Javorja. "Javor je človek, kli hitro spreminja svojo identiteto. On je največja težava Evrolige, saj ne ve, kaj in kako sodi. Človek, ki deli nepravico. Niti enkrat si ni ogledal posnetka. Če bi to storil, bi moral soditi v korist Zvezde."

Nocojšnja tekma bi se morala začeti ob 21. uri. In se tudi je. Obljube in grožnje predsednika so se izkazale le za prazne marnje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.