Šport > Košarka
359 ogledov

Zdovc po mrku njegove ekipe brez finala

Budućnost VOLI Budućnost VOLI
Znan prfi finalist finala jadranske lige.

Košarkarji Budućnosti iz Podgorice so prvi finalisti regionalnega tekmovanja v ligi Aba. V današnji odločilni tretji polfinalni tekmi so na domačem igrišču premagali zagrebško Cedevito z 72:57. Tekmeca v finalu bodo dobili v ponedeljek po tretji polfinalni tekmi med Mornarjem in Crveno zvezdo.

V prvih dveh tekmah je podgoriški klub zmagal doma s 84:83, Zagrebčani, ki jih vodi Jure Zdovc, pa na drugi prav tako v svoji dvorani z 82:75.

Četi nekdanjega trenerja slovenske reprezentance je sicer na polovici tekme še dobro kazalo, saj je Cedevita v 23. minuti vodila z rezultatom 37:30, nato pa se je igra gostov povsem razpadla. V naslednjih 12 minutah igre je domačinom tako uspel delni izid 29:11, Budučnost pa je sredi zadnje četrtine tako povedla s 59:48. Zadnjh deset minut igre se je končalo s kar 27:11 za črnogorsko ekipo.

Pri domačinih je Petar Popović dosegel 14 točk, eno manj Nikola Ivanović, 11 pa jih je zbral Kyle Landry. Pri Cedeviti je mejo desetih točk presegel le Roko Leni Ukić, ki je v svojo statistiko vpisal 12 točk.

V drugem polfinalu je prejšnji teden Mornar iz Bara premagal Crveno zvezdo z 88:84. Ker so Beograjčani prvo tekmo doma dobili z 91:63, bo o finalistu tudi v tem paru odločal tretji obračun, gostitelji pa bodo Beograjčani 2. aprila.

Komentarjev 1
  • minimaxi 07:46 02.april 2018.

    Jure Zdovc kot igralec odličen,kot trener nesposobnež. Sagadinova šola,kjer rotira vsaj 10 igralcev med tekmo. Ni važno, če je igralec "vroč" in bo dal 10 pik v 5min, zamenjal ga bo nekdo, ki sedi. Blesavo. Zato smo bili na EP ...prikaži večP na Poljskem "samo" 4. Isto sedaj dela Trifunovič. Kokoškovu taka zamenjava na misel ne pride.

Sorodne novice