Šport > Košarka
40 ogledov

Oslabljena Vročica premočna za Sonca

nba lebron james miami heat Reuters
Slovenski košarkar Beno Udrih, ki v severnoameriški ligi NBA nosi dres moštva Milwaukee Bucks, je s soigralci v domači dvorani gostil New Orleans Hornets in zmagal s 117:113. Goran Dragić je s Phoenixom doživel nov poraz, tokrat proti prvakom.

Beno Udrih je odigral 14 minut in v tem času k zmagi prispeval osem točk, dva skoka, podajo ter dve ukradeni žogi.

Kljub zmagi pred domačimi navijači v dvorani BMO Harris Bradley Center pa je trener Milwaukeeja Scott Skiles po tekmi takoj okrcal domačo obrambo: "Naša igra v obrambi je tako slaba, da nas je lahko sram. V tem elementu igre smo igrali slabo od začetka do konca tekme." Monta Ellis je dosegel šest od svojih skupaj 22 točk v zadnjih dveh minutah srečanja in pomagal Milwaukeeju odbiti napad sršenov. S tem so gostitelji prišli še do tretje zaporedne zmage.

"Obe ekipi sta igrali slabo v obrambi, a mi smo imeli srečo, da nam je uspelo nekaj lepih blokad in smo zadeli nekaj pomembnih košev. Vedel sem, da kdor si bo prvi priigral manjšo prednost, bo zmagal, saj danes na parketu nihče ni znal zaustaviti nikogar," je dodal Skiles. Brandon Jennings je prav tako zbral 22 točk, Mike Dunleavy pa 17, od tega kar 16 v prvem polčasu. Pri gostih je zvezdnik nabora Anthony Davis zbral 28 točk in 11 skokov.

Oslabljeni prvaki premočni za Phoenix

Goran Dragić je tokrat s soigralci v Arizoni gostil prvake lige NBA, Miami Heat. Čeprav s slednji igrali brez zvezdnika Dwyana Wada, ker ima poškodbo levega stopala, LeBron James, ki je prek Twitterja o slabem počutju potožil že med potjo v Phoenix, pa je bil bolan, za nameček pa so košarkarji s Floride igrali peto tekmo na gostovanjih v sedmih večerih, gosti še vseeno niso imeli večjih težav s sonci.

Chris Bosh je dosegel 24 točk pri metu iz igre 9-11, James pa jih je k zmagi dodal 21, čeprav je zadel le osem poskusov od 20. "Veseli smo lahko, da je sploh prišel na parket in zaigral. Čeprav na igrišču ni bil pravi, je vseeno prikazal spektakularno igro. Že samo to, da smo ga imeli na parketu, je bilo za nas pomembno," je dejal trener Miamija, Erik Spoelstra.

"Danes nisem imel veliko energije, vendar sem si želel zaigrati za soigralce," je po tekmi dejal James, Miami pa je v tretji četrtini vodil že za 15 točk, pet minut in pol pred koncem pa za devet. Phoenixu je uspelo zaostanek znižati na vsega dve točki, a nato so gosti zadeli sedem točk zapored, zadnjih sedem na tekmi.

Dragić je odigral 30 minut, v prvem polčasu je celo popeljal Phoenix do izenačenja na 52. točki, in v tem času zbral 12 točk, pet skokov, osem podaj in štiri ukradene žoge, prvi strelec gostiteljev pa je bil Markieff Morris s 16 točkami.

nba beno udrih milwaukee bucks | Avtor: Reuters Reuters
San Antonio brez težav

Boston Celtics so s 107:89 premagali Toronto Raptors, Washington Wizards pa so v ameriški prestolnici s 76:83 klonili proti Utah Jazz. Zelo vroča ekipa ta čas so Memphis Grizzlies, ki so dosegli še osmo zmago zapored. Tokrat so gostovali pri Charlotte Bobcats in zmagali s 94:87. Grizliji so s tem izenačili klubski rekord osmih zaporednih zmag, junaka večera pa sta bila Mike Conley z 20 točkami in Zach Randolph z 18 točkami in 12 skoki. Rudy Gay je k zmagi dodal 16 točk, Marc Gasol in Tony Allen pa oba po 12. Gostitelji so po treh zaporednih zmagah tokrat vpisali poraz.

Cleveland Cavaliers so v domači dvorani klonili proti Dallas Mavericks s 95:103. O.J. Mayo je bil pri šesterici gostujočih košarkarjev, ki je dosegla več kot deset točk, najboljši z 19 točkami, pri Clevelandu, ki je doživel še peti zaporedni poraz, pa je Kyrie Irving dosegel 26 točk. Los Angeles Clippers so bili s 101:80 boljši od Chicago Bulls, San Antonio Spurs pa so visoko, s 126:100, premagali Denver Nuggets.

Liga NBA, izidi:

Phoenix Suns : Miami Heat 88:97
Goran Dragić: 30 minut, 12 točk, 5 skokov, 8 podaj, 4 ukr. žoge za Phoenix.

Milwaukee Bucks : New Orleans Hornets 117:113
Beno Udrih: 14 minut, 8 točk, 2 skoka, 1 podaja, 2 ukr. žogi za Milwaukee.

Boston Celtics : Toronto Raptors 107:89
Washington Wizards : Utah Jazz 76:83
Charlotte Bobcats : Memphis Grizzlies 87:94
Cleveland Cavaliers : Dallas Mavericks 95:103
Los Angeles Clippers : Chicago Bulls 101:80
San Antonio Spurs : Denver Nuggets 126:100

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.