Šport > Košarka
24 ogledov

Ostroge le še zmago oddaljene od finala

san antonio spurs Reuters
Košarkarji San Antonio Spurs so dobili še tretjo tekmo finala zahodne konference končnice severnoameriške košarkarske lige NBA. Ostroge so po dveh zmagah na domačem parketu po podaljšku slavile tudi v gosteh pri Memphis Grizzlies s 104:93 ter v finalu, v igri na štiri zmage, povedle s 3:0.

Na tretji tekmi finala zahodne konference se je izkazala velika trojka moštva iz San Antonia. Tony Parker je prispeval 26 točk, Tim Duncan je v statistiko tekme vpisal 24 točk, Manu Ginobili pa jih je dodal 19.

Košarkarji San Antonia so nadoknadili kar 18 točk zaostanka v prvi četrtini ter so le korak oddaljeni od dosežka iz leta 2007, ko so se v veliki finale uvrstili brez poraza.

Memphis je imel veliko priložnost za zmago v zadnjih sekundah rednega dela, vendar pa se je po zgrešenem metu Mika Conleyja redni del tekme končal s 86:86. San Antonio se je znova izkazal za mojstra infarktnih končnic. "To me niti najmanj ne preseneča. So tekmovalni trio. Zelo dobro se poznajo, saj igrajo skupaj že kar nekaj časa. Nocojšnja predstava ni izjema, trojica je takšne predstave že večkrat pokazala in navdušila," je bil zadovoljen trener ostrog Gregg Popovich. "Tekma pove veliko o tem, kaj smo in česa smo sposobni. Zelo smo ponosni na to, kaj smo dosegli," je žarel Ginobili.

San Antonio je Memphisu prizadejal prvi poraz na njegovem igrišču v letošnji končnici, po pravem trilerju. Moštvi sta bili kar osemkrat izenačeni, ljubitelji košarke pa so lahko spremljali deset sprememb v vodstvu. Četrta tekma, na kateri lahko San Antonio že zapečati napredovanje, bo v ponedeljek znova v Memphisu. Prvi strelec Memphisa je bil Conley z 20 točkami, Marc Gasol je prispeval 16 točk in 14 skokov, Zach Randolph pa je dosegel 14 točk in 15 skokov.

Liga NBA, konferenčni polfinale:

Zahod

Memphis Grizzlies : San Antonio Spurs 93:104 /0:3/
Conley 20, Pondexter 15; Parker 26, Duncan 24

/X:Y/ - izid v zmagah, igrajo na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.