Šport > Košarka
10 ogledov

Padec na realna tla: 3. poraz prvakov!

Kobe Bryant
1/18
Žurnal24 main
Mavericks so prvi, ki so uspeli izkoristiti vse minuse Lakersov in so jih tako v polfinalu Zahoda še tretjič premagali (98:92). Na Vzhodu se je "strgalo" Derricku Rosu - 44 točk za drugo zmago Bullsov.

Los Angeles Lakers, branilci naslova prvakov lige NBA, padajo na realna tla. Na tretji tekmi polfinala zahodne konference so jih Dallas Mavericks še tretjič premagali. Za 98:92 je dal Dirk Nowotzki 32 točk, Jason Terry in Peja Stojaković pa s klopi 23 oziroma 15. Slednji jih je v odločilni zadnji četrtini dosegel 11. Še pet minut do konca so Jezerniki, ki so igrali s kar tremi centri, vodili za sedem, nakar sta Dirk in Peja zadela vsak po eno trojko in dvignila soigralce in navijače. Po delnem izidu 18:6 so tako Lakersi izgubili in so le še poraz od izpada.

"Razočarani smo. Mislim, da smo na prvi in tej tekmi nadzorovali potek, a so bili boljši v končnici. A še vedno verjamemo, da bomo zmagali četrto tekmo," je dejal trener Phil Jackson, ki v svoji 20-letni karieri še nikoli ni zaostajal z 0:3.

Pa da ne boste mislili, da gre za presenečenje. Vse, kar so morali narediti Mavericksi, je bilo to, da so unovčili že vso sezono dobro vidne pomanjkljivosti Lakersov. Organizatorja igre (Derek Fisher in Steve Blake) ne le, da bolj malo zadevata, tudi asistenc nimata veliko (tokrat sedem). Enki pri Teličkih sta imeli 14 podaj. Klop Jezernikov je skorajda neobstojna: 15 točk v primerjavi z 42 pri Dallasu. Joj, kako zelo Los Lakers pogrešajo Jordana Farmarja in Sašo Vujačića. In glavno: Pau Gasol niti slučajno ne more ustaviti krilnega centra, kakršen je Nowitzki. Ob tem pa je dal še Kobe Bryant "le" 17 točk – ob metu iz igre šest proti 18, pri čemer je zgrešil vse tri mete za tri točke.

Chicago Bullsom smo očitali, da v končnici še niso pokazali igre, ki jih je krasila v rednem delu; so jo pa zato zdaj na tretji tekmi proti Atlanti Hawksom. No, vsaj Derrick Rose jo je. Igral je kot pravi MVP, dal 44 točk in tako odločilno pripomogel k vodstvu z 2:1 v zmagah. Bilo je 99:82. Predvsem pa so Biki končno zaigrali v obrambi, kot se spodobi. Najbolj nevarna strelca Hawksov Joe Johnson in Jamal Crawford sta dala le 10 oziroma sedem točk.

Liga NBA, finale konferenc:

Vzhod

Atlanta Hawks : Chicago Bulls 82:99 /1:2/
Teague 21, Smith 17, 13 sk., Horford 10, Rose 44, Gibson 13, Noah 2, 15 sk.

Miami Heat – Boston Celtics /2:0/

Zahod

Dallas Mavericks : Los Angeles Lakers 98:92 /3:0/
Nowitzki 32, Terry 23, Stojaković 15; Bynum 21, 10 sk., Odom 18, Bryant 17

Oklahoma City Thunder – Memphis Grizzlies /1:1/

* V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.